Οι αναπληρωτές δάσκαλοι προειδοποιούν για συντονισμένες κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι  αν υπάρχει το "κακό" Υπουργείο είναι γιατί πρωτίστως υπάρχει ο αδιάφορος αναπληρωτής αφού "κανείς δε μπορεί ν' ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκυψεις"

Αναβρασμό και ζυμώσεις για νέο  ξεσηκωμό στους εκπαιδευτικούς προκαλεί η απόφαση της υπουργού Παιδείας για προσλήψεις ωρομισθίων "αλα καρτ", με τοπικές προσκλήσεις όπου χρειάζεται, τις οποίες θα κάνουν οι κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης.

Την έντονη αντίθεσή του με το άρθρο 114 του νέου νομοσχεδίου για την Επαγγελματικη Εκπαίδευση που κατατέθηκε στη Βουλή, το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα τοπικών προσκλήσεων για τις προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών, εκφράζει με ανάρτησή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) Οι αναπληρωτές δάσκαλοι προειδοποιούν για συντονισμένες κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι  αν υπάρχει το "κακό" Υπουργείο είναι γιατί πρωτίστως υπάρχει ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ αφού "κανείς δε μπορεί ν' ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκυψεις", τονίζει ο ΠΑΣΑΔ

Η ανακοίνωση:

ΠΑΣΑΔ:  Δεν θα μείνουμε απαθείς και άπραγοι

Συνάδελφοι, ολοκληρώνεται η τριλογία των "ειδικών" προσκλήσεων, μετά τις "τρίμηνες" συμβάσεις, με τις "τοπικές" προσκλήσεις, γυρίζοντας το θεσμό του αναπληρωτή μια 20ετία πίσω!

Και δυστυχώς οι "τοπικές προσκλήσεις" δεν ήρθαν μόνες τους! Έφεραν μαζί και τον υποβιβασμό του αναπληρωτή σε ωρομίσθιο πλέον.

Προφανώς και δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς και άπραγοι απέναντι σ' αυτή την πρόκληση.

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου και ξεκινήσαμε ήδη επαφές για συντονισμένη και μαζική δράση προς αυτόν τον σκοπό.

Θυμίζουμε όμως σε όλους σας εδώ πως είχαμε από τον καιρό της "ειδικής πρόσκλησης" εναντιωθεί σ' αυτή τη λογική προβλέποντας το πού θα οδηγούσε και προειδοποιήσαμε, ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ, πως με τις...τρίμηνες συμβάσεις μπαίνουμε πλέον σε επικίνδυνες ατραπούς.

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για όσα μας συμβαίνουν γιατί δε μπορέσαμε να δούμε τίποτε άλλο πέρα απ' τα μικροσυμφέροντά μας. Κι αν υπάρχει το "κακό" Υπουργείο είναι γιατί πρωτίστως υπάρχει ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ αφού "κανείς δε μπορεί ν' ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκυψεις" !

Από όσους κατάλαβαν τι έχει κατατεθεί, ζητάμε να πιέσουν πολιτικά ο καθένας, όπου και όπως μπορεί, για την απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου.

Μπορούμε όλοι μαζί και πρέπει, να τα καταφέρουμε!

#posa_xronia_akoma?

Ετοιμάζεται νέος ξεσηκωμός;

Δεν είναι βέβαια μόνο ο ΠΑΣΑΔ που αντιδρά στο άρθρο αυτό. Οι αντδράσεις έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται και αρκετοί εκπαιδευτικοί συζητούν κινητοποιήσεις. Για παραδειγμα η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, αναφέρει

Ήδη, σαν έτοιμοι από καιρό, Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας υλοποιούν κατά γράμμα το «σχέδιο Πισσαρίδη», που μεταξύ άλλων προβλέπει την αποκέντρωση της εκπαίδευσης με πέρασμα των αρμοδιοτήτων πρόσληψης στην Τοπική Διοίκηση και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Αυτό θα σημάνει κατάφορη παραβίαση των πινάκων που έχουν δημιουργηθεί, αφού το ποιος θα δουλεύει δε θα σχετίζεται με την κατάταξή του στους τελευταίους πίνακες αλλά θα εξαρτάται από τις «εξαιρετικές περιπτώσεις» που θα συντρέχουν σε τοπικό επίπεδο!

Επιπλέον, οι «εξαιρετικές περιπτώσεις» και οι «αντικειμενικοί λόγοι» θα εμφανίζονται μετά την πρώτη φάση, για την κάλυψη των χιλιάδων ωρών που παραμένουν ακάλυπτες στις σχολικές μονάδες και προφανώς η επιλογή του ωρομισθίου θα κοστίζει λιγότερο από έναν αναπληρωτή πλήρους ωραρίου.

Τέλος, οι συνάδελφοι θα εξαρτώνται πλήρως από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, αφού αυτός θα έχει την ευθύνη να εκδώσει την τοπική πρόσκληση και την κύρωση του πίνακα, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τους ασκούς του Αιόλου σε κάθε λογής ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις. 

 

Το άρθρο 114

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 114 αναφέρει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αντικειμενικοί λόγοι (σ.σ.οι οποίοι εφόσον δεν προσδιορίζονται μπορεί να θεωρηθούν οποιοι θέλει το υπουργείο να είναι τέτοιοι) δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή, προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι με διάρκεια εργασίας έως 1 έτος, από τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης, με βάση σειρά κατάταξης και προτιμήσεις. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι, εκδίδεται τοπική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

freideriki
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
Σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) Δημήτρη Κουφοβασίλη για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοί...
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
ΛΕΜΟΝΙΑ-2
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
Πώς τα αποθηκεύουμε συνήθως; Μόλις τα αγοράσουμε από το μανάβικο ή το σουπερμάρκετ, τα φυλάσσουμε απευθείας μέσα στο ψυγείο μας. Αυτό είναι μέγα...
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
παιδιατρικη περιθαλψη
«Ξέρουν ότι ο χειρότερος εκβιασμός δεν είναι αν αρρωστήσεις εσύ ο ίδιος, είναι αν αρρωστήσει το παιδί σου. Αν αρρωστήσει το παιδί σου, ξεπουλιέσαι.»
Ουσιαστικά, η Παιδιατρική περίθαλψη δίνεται "φιλέτο" σε διάφορους επίδοξους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα - Δείτε το βίντεο
«Ξέρουν ότι ο χειρότερος εκβιασμός δεν είναι αν αρρωστήσεις εσύ ο ίδιος, είναι αν αρρωστήσει το παιδί σου. Αν αρρωστήσει το παιδί σου, ξεπουλιέσαι.»