Άνοιγμα σχολείων: Πότε και πώς θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες
Η παράταση του καθολικού lockdown μεταθέτει την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων - Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά και μετά γυμνάσια, λύκεια

Ως «μη ρεαλιστικό» θα πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν στις 30 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση, λόγω των εξαιρετικά αρνητικών εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Πλέον, και με δεδομένη την παράταση στο lockdown, ως πιο πιθανή ημερομηνία επανέναρξης θεωρείται η 7η Δεκεμβρίου, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες εξαγγελίες.

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, ενώ οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο.  Ωστόσο, για τις ακριβείς ημερομηνίες, δήλωσε πως αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Σημειώνεται πως η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού υποστήριξε πως θα ήταν ορθότερο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, λόγω της εξαιρετικά μικρής μεταδοτικότητας του ιού μεταξύ μαθητών μικρής ηλικίας, ενώ τα γυμνάσια και τα λύκεια θα πρέπει να θεωρούνται ζώνες υψηλού κινδύνου. 

Παράταση στο lockdown και σταδιακή συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση στο lockdown, καθώς το Σάββατο και την Κυριακή έσπασε το «φράγμα» των 100 νεκρών ανά ημέρα.

Ωστόσο, την Παρασκευή ο Ν. Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως σταδιακά και με βάση τα επικαιροποιημένα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα είναι οι πρώτοι τομείς που θα επαναλειτουργήσουν, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να «ζεσταθεί» η αγορά ενόψει Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση, η εστίαση θα παραμείνει κλειστή μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, ενώ δεν πρόκειται να ανοίξουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης για τις γιορτές.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Αρσάκειο: Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών
Αρσάκειο: Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών
285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018 του Αρσακείου Ψυχικού επιβεβαιώνουν σεξουαλική, ψυχολογική και λεκτική βία κατά μαθητών και καταγγέλλουν...
Αρσάκειο: Απόφοιτοι επιβεβαιώνουν περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά μαθητών
Πού είναι το παιδί; Κι η φωνή γίνεται κραυγή γιατί αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι
Πού είναι το παιδί; Κι η φωνή γίνεται κραυγή γιατί αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι
Η συγκινητική «κραυγή» διαμαρτυρίας μιας νηπιαγωγού για τα όσα βιώνουν τα παιδιά στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα
Πού είναι το παιδί; Κι η φωνή γίνεται κραυγή γιατί αλλιώς είμαστε υπεύθυνοι