Κορονοϊός: Σοκ με 108 νέους θανάτους και 2.311 νέα κρούσματα
Κορονοϊός: «Έκρηξη» με 522 διασωληνωμένους σήμερα σάββατο

Δεν σταματάει η επέλαση του κορονοϊού με τα νούμερα να προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία καθώς η κατάσταση είναι στο κόκκινο καθώς σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.311 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90.121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4.787 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22.901 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

522 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 149 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση υπάρχουν 108 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 1.527 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 608 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Από ποια ώρα θα βρέχει σήμερα Τετάρτη στην Αττική

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 7/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεγράφη ο Νικόλας Φαραντούρης από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιάνου
ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη ο Νικόλας Φαραντούρης μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιάνου
Διεγράφη ο Νικόλας Φαραντούρης από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιάνου
ΣΥΡΙΖΑ: Διεγράφη ο Νικόλας Φαραντούρης μετά τις δηλώσεις για το κόμμα Καρυστιάνου
Αυλή σχολείου
Κατάργηση σχολικών επιτροπών: Νέα απειλή για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου
Η συγκέντρωση των αποφάσεων στους δήμους απειλεί την αυτονομία των σχολείων, επιβαρύνει διευθυντές και γονείς και καθυστερεί κρίσιμες παρεμβάσεις.
Κατάργηση σχολικών επιτροπών: Νέα απειλή για τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου
Αίθουσα σχολείου
Επιστροφή ενοικιού σε εκπαιδευτικούς: Τριπλή πληρωμή το 2026 – Πότε μπαίνουν τα χρήματα
Το alfavita αποκαλύπτει τον σχεδιασμό για την αναδρομική επιστροφή ενοικίου – Ποιοι εκπαιδευτικοί «πάνε ταμείο» και εισπράττουν έως 900 ευρώ
Επιστροφή ενοικιού σε εκπαιδευτικούς: Τριπλή πληρωμή το 2026 – Πότε μπαίνουν τα χρήματα