κυριάκος μητσοτάκης
Κλειστά Σχολεία - Ο κύβος… ερρίφθη μεταξύ των λοιμοξιολόγων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Σάββατο οι ανακοινώσεις από την Νίκη Κεραμέως

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βρίσκονται σε αναμμενα κάρβουνα καθώς από το πρωί της Παρασκευής κυκλοφορεί στον τύπο πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κλείσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής η συνεδρίαση μεταξύ των ειδικών ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής όπου και κατέληξε στην εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα.

Οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Η εισήγηση αυτή αφορά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές το τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν με ευθύνη των δήμων και δεν περιλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Εδώ να τονίσουμε πως πριν την καταληκτική εισήγηση των ειδικών είχε προηγηθεί μεγάλο αλαλούμ με τι αν θα ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η Χρύσα Βαινανϊδη ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής για την αναστολή ή όχι και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δομών -πέρα από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια- το Μαξίμου παρουσίαζε ως ειλημμένη την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, μέσω «διαρροών» στα μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πηγές μάλιστα εξηγούσαν ότι μια τέτοια απόφαση θα είχε ως στόχο να «μειωθεί η κινητικότητα των γονέων». Έπειτα, ακολούθησε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία η υπουργός Παιδείας θα παρίσταται στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Μάταια όμως. Διότι τελικά ανετράπη ο υποτιθέμενος «προγραμματισμός» και στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον covid μας είπαν ότι η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν είχε ολοκληρωθεί και ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Τι ισχύει για γονείς που εργάζονται στο δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέδωσε εγκύκλιο με διευκρινίσεις αναφορικά με τις άδειες ειδικού σκοπού, τις ευπαθείς ομάδες και την τηλεργασία. 

Σε ό,τι αφορά στους γονείς μαθητών που φοιτούν σε σχολεία που παραμένουν κλειστά, η εγκύκλιος υπενθυμίζει ότι ισχύουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας, σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα