Κλειστά σχολεία: «Θρίλερ» για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων-Αύριο τελικά οι ανακοινώσεις
Σε «θρίλερ» εκτυλίσσεται η συζήτηση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων - Αύριο οι ανακοινώσεις για δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς

Αύριο, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, θα ανακοινωθεί τελικά η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα. Αυτό ανακοινώθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής των ειδικών.

Μετά το αρνητικό ρεκόρ θανάτων, διασωληνωμένων και κρουσμάτων κορονοϊού, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία με στόχο να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονεών, με την απόφαση να ανακοινώνεται το Σάββατο εκτάκτως από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Στο τραπέζι έχει πέσει να κλείσουν τόσο οι παιδικοί όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τι ισχύει για γονείς που εργάζονται στο δημόσιο

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέδωσε εγκύκλιο με διευκρινίσεις αναφορικά με τις άδειες ειδικού σκοπού, τις ευπαθείς ομάδες και την τηλεργασία. 

Σε ό,τι αφορά στους γονείς μαθητών που φοιτούν σε σχολεία που παραμένουν κλειστά, η εγκύκλιος υπενθυμίζει ότι ισχύουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας, σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020.

Δηλαδή υπό προϋποθέσεις οι γονείς μαθητών έως τη Γ΄ Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού ή να έχουν μειωμένο ωράριο εργασίας.

- Στην πρώτη περίπτωση, ανά τέσσερις ημέρες απουσίας, οι τρεις ημέρες καταγράφονται ως δικαιολογημένη απουσία και η μία ημέρα αποτελεί κανονική άδεια.

- Η δεύτερη περίπτωση αφορά μειωμένο ωράριο εργασίας, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς ανάλογη μείωση αποδοχών τους, ενώ μετά το άνοιγμα των σχολείων ο υπάλληλος υποχρεούται να απασχοληθεί τις αντίστοιχες ώρες μείωσης του ωραρίου εργασίας, πέραν του ωραρίου του χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης.

Για την πρώτη περίπτωση η εγκύκλιος επισημαίνει ότι εφόσον η κανονική άδεια έχει εξαντληθεί, οι υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υπάλληλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν την εργασία τους σε ωράριο διαφορετικό από το προβλεπόμενο, εφόσον αυτό συνάδει τόσο με την προστασία των τέκνων όσο και με την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουζ
Αποκατάσταση της ροής στο ντους: Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε τα άλατα
Το φαινόμενο της μειωμένης ροής οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συσσώρευση αλάτων και μεταλλικών υπολειμμάτων
Αποκατάσταση της ροής στο ντους: Ο φυσικός τρόπος για να νικήσετε τα άλατα
σοβαδες
Σχολική στέγη: Μια «ανοιχτή πληγή» ασφάλειας και ποιότητας στην ελληνική εκπαίδευση
Η πλειοψηφία των σχολείων που λειτουργούν σήμερα έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1984, βασισμένα στον παρωχημένο αντισεισμικό κανονισμό του 1959
Σχολική στέγη: Μια «ανοιχτή πληγή» ασφάλειας και ποιότητας στην ελληνική εκπαίδευση
skyloi
Πώς θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αγαπήσει το κρεβάτι του;
Για πολλούς τετράποδους, ο καναπές ή το κρεβάτι των κηδεμόνων φαντάζουν ως οι μοναδικές επιλογές άνεσης, όμως με τη σωστή μεθοδολογία, κάθε σκύλος...
Πώς θα εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να αγαπήσει το κρεβάτι του;