Σε «θρίλερ» εκτυλίσσεται η συζήτηση για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων - Αύριο οι ανακοινώσεις για δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς

Αύριο, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, θα ανακοινωθεί τελικά η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε όλη τη χώρα. Αυτό ανακοινώθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής των ειδικών.

Μετά το αρνητικό ρεκόρ θανάτων, διασωληνωμένων και κρουσμάτων κορονοϊού, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία με στόχο να μειωθούν οι μετακινήσεις των γονεών, με την απόφαση να ανακοινώνεται το Σάββατο εκτάκτως από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Στο τραπέζι έχει πέσει να κλείσουν τόσο οι παιδικοί όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Τι ισχύει για γονείς που εργάζονται στο δημόσιο

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέδωσε εγκύκλιο με διευκρινίσεις αναφορικά με τις άδειες ειδικού σκοπού, τις ευπαθείς ομάδες και την τηλεργασία. 

Σε ό,τι αφορά στους γονείς μαθητών που φοιτούν σε σχολεία που παραμένουν κλειστά, η εγκύκλιος υπενθυμίζει ότι ισχύουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας, σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020.

Δηλαδή υπό προϋποθέσεις οι γονείς μαθητών έως τη Γ΄ Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού ή να έχουν μειωμένο ωράριο εργασίας.

- Στην πρώτη περίπτωση, ανά τέσσερις ημέρες απουσίας, οι τρεις ημέρες καταγράφονται ως δικαιολογημένη απουσία και η μία ημέρα αποτελεί κανονική άδεια.

- Η δεύτερη περίπτωση αφορά μειωμένο ωράριο εργασίας, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς ανάλογη μείωση αποδοχών τους, ενώ μετά το άνοιγμα των σχολείων ο υπάλληλος υποχρεούται να απασχοληθεί τις αντίστοιχες ώρες μείωσης του ωραρίου εργασίας, πέραν του ωραρίου του χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης.

Για την πρώτη περίπτωση η εγκύκλιος επισημαίνει ότι εφόσον η κανονική άδεια έχει εξαντληθεί, οι υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι υπάλληλοι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν την εργασία τους σε ωράριο διαφορετικό από το προβλεπόμενο, εφόσον αυτό συνάδει τόσο με την προστασία των τέκνων όσο και με την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

tempi_diasostes
H Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τους νεαρούς διασώστες της τραγωδίας στα Τέμπη
Η Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τους τρεις νεαρούς διασώστες-επιβάτες του τρένου στα Τέμπη, Άγγελο, ο Ανδρέα και Μιχάλη
H Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τους νεαρούς διασώστες της τραγωδίας στα Τέμπη
elas
Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη στους 3 συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης
Βαρύτατες διώξεις στους 3 συλληφθέντες που εξέδιδαν και κακοποιούσαν τη 14χρονη, στη Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη στους 3 συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης