Κορονοϊός - Κλειστά σχολεία: «Λουκέτο» και τηλεκπαίδευση από σήμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Σε αναστολή λειτουργίας οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Κανονικά τα δημοτικά σχολεία τα νηπιαγωγεία, οι δομές Ειδικής Αγωγής - Τι ισχύει με τα ΑΕΙ

Από σήμερα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου (τουλάχιστον) τίθεται σε ισχύ το ιδιότυπο lockdown στην εκπαίδευση, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σχέδιο προβλέπει ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ανοικτά θα μείνουν τα δημοτικά σχολεία, οι δομές Ειδικής Αγωγής, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Στις εκπαιδευτικές δομές που κλείνουν, τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση).

Σημειώνεται πως η ύλη θα προχωρά κανονικά, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ενώ η συμμετοχή θα είναι υποχρεωτική.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν εξοπλισμό θα μπορούν να μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες για να συνδεθούν στη διαδικτυακή τάξη. Αντίστοιχα, μαθητές που δεν διαθέτουν εξοπλισμό θα μπορούν να δανείζονται ψηφιακές συσκευές από τα σχολεία, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση χωρίς χρέωση στην πλατφόρμα του Webex.

Ειδικές οδηγίες για τον σχεδιασμό μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει χορηγήσει το ΙΕΠ.

Μεταφορές μαθητών και εκπαιδευτικών από και προς τις σχολικές μονάδες

Για την μετακίνηση των μαθητών, οι μαθητές ή οι γονείς που τους μεταφέρουν από και προς τη σχολική μονάδα θα πρέπει να στέλνουν τον αριθμό 4 στο 13033 που αφορά «κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο».

Επιπλέον απαιτείται πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Δείτε τα σχετικά έντυπα:

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (εδώ το έγγραφο σε επεξεργάσιμη μορφή)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (εδώ το έγγραφο σε επεξεργάσιμη μορφή)

Αντίστοιχα, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους με βεβαιώσεις μετακίνησης που χορηγεί η διεύθυνση. Παράλληλα, επιτρέπονται επίσης οι ομαδικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών που διδάσκουν σε περισσότερες από μια σχολικές μονάδες, με σχετική βεβαίωση του διευθυντή.

Με τηλεκπαίδευση και τα ΑΕΙ, πλην κλινικών-εργαστηρίων

Με τηλεκπαίδευση θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους όλα τα πανεπιστήμια της επικράτειας. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα εργαστήρια και οι κλινικές ασκήσεις του τελευταίου έτους προπτυχιακών προγραμμάτων, τα οποία θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται δια ζώσης.

Επιπλέον, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει με κατ' οίκον παράδοση. Οι δικαιούχοι φοιτητές θα πρέπει έως τις 22 Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων, για να μπορέσουν να τα προμηθευτούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

υπουργειο Παιδείας
Προσλήψεις αναπληρωτών: "Κλείδωσε" για την Τρίτη η ανακοίνωση - Πόσοι αναπληρωτές προσλαμβάνονται
Το alfavita.gr αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής μέσα στον Οκτώβριο και το Νοέμβριο
Προσλήψεις αναπληρωτών: "Κλείδωσε" για την Τρίτη η ανακοίνωση - Πόσοι αναπληρωτές προσλαμβάνονται