Τηλεκπαίδευση: Από το σχολείο θα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εξοπλισμό
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας για την τηλεκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό

Από τις σχολικές μονάδες θα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, ενώ σχετικές οδηγίες για την οργάνωση και την κάλυψη της ύλης έχουν δοθεί από το ΙΕΠ.

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο του υπ. Παιδείας για την τηλεκπαίδευση, προβλέπονται τα παρακάτω:

Σημειώνεται ότι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα ή έξυπνο τηλέφωνο και εξ αυτού του λόγου αδυνατούν να παράσχoυν εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, λόγω έλλειψης του απαιτούμενου προς τούτο εξοπλισμού ή/και κατάλληλης σύνδεσης με το διαδίκτυο υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά την διοικητική τους λειτουργία, προκειμένου να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες τους κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων, λαμβάνουν κάθε μέτρο για να διασφαλιστεί η παροχή από εκπαιδευτικούς, της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολική μονάδα που τελεί σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μόλις το 10% των σχολείων μπορεί να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα τμήματα

Παράλληλα, ερωτήματα δημιουργούνται σχετικά με τη δυνατότητα του συνόλου των σχολικών μονάδων να καλύψουν τις απαιτούμενες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημέρωνε τα σχολεία για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας τη πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (webex) σε σχέση με τις ταχύτητες του Internet. Συγκεκριμένα έδινε στοιχεία σε μορφή πίνακα και ανέφερε τα εξής:

9.png

Όπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών «ούτε λίγο, ούτε πολύ το Υπουργείο Παιδείας με τον πλέον επίσημο τρόπο μας ενημερώνει ότι οι συνδέσεις ADSL με ταχύτητα 24Mbps μπορούν να υποστηρίξουν μόνο μία τηλεδιάσκεψη με webex.

Αυτήν την ταχύτητα έχουν η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων αλλά και τα νοικοκυριά στην Ελλάδα. Ακόμα και με ταχύτητες 50Mbps οι ταυτόχρονες τηλεδιασκέψεις (webex) δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις 5, δηλαδή μέχρι 5 τμήματα ταυτόχρονα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση στα σχολεία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης