Myschool- Κορονοϊός: Οδηγίες για αναστολή λειτουργίας σχολείων και τμημάτων
Οδηγός για την αποτύπωση λειτουργικότητας σε επίπεδο σχολικής μονάδας λόγω covid-19

Οδηγός για την καλύτερη καταγραφή και ενημέρωση σχετικά με τα σχολεία που κλείνουν ή έχουν τμήματα κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊου δημιουργήθηκε από το myschool. Ο οδηγός που θα δείτε παρακάτω δείχνει βήμα- βήμα τη διαδικασία καταγραφής και αποτύπωσης, ηλεκτρονικά, των σχολικών μονάδων ή τμημάτων που παραμένουν κλειστά λόγω covid-19.

Ο παρών οδηγός περιγράφει τη λειτουργικότητα αποτύπωσης σχολικών μονάδων που τίθενται σε μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας λόγω της νόσου covid-19.

1 Γενική Περιγραφή

Ο παρών οδηγός περιγράφει τη λειτουργικότητα αποτύπωσης σχολικών μονάδων που τίθενται σε μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας λόγω της νόσου covid-19.

H εν λόγω λειτουργικότητα υλοποιείται ως ψηφιακή ροή που εμπλέκει δύο επίπεδα χρηστών του συστήματος myschool:

α) σχολικές μονάδες, οι οποίες εισάγουν τα κατάλληλα δεδομένα στην περίπτωση πλήρους ή μερικής αναστολής λειτουργίας,

β) διευθύνσεις εκπαίδευσης, οι οποίες εγκρίνουν (με δυνατότητα τροποποίησης στοιχείων) ή απορρίπτουν αντίστοιχα τις καταχωρίσεις των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης τους.

2 Αποτύπωση Λειτουργικότητας σε επίπεδο Σχολικής Μονάδας

Η λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη μέσω της επιλογής του μενού «ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ → Αναστολή λειτουργίας λόγω Covid-19», που οδηγεί στη φόρμα που απεικονίζεται στο Σχήμα 1.

sxima_1.png

Για την προσθήκη εγγραφών επιλέξτε το εικονίδιο το οποίο εμφανίζει μια νέα φόρμα καταχώρισης των δεδομένων που αφορούν σε ολική ή μερική αναστολή και αποτυπώνεται στο Σχήμα 2.

sxima2.png

Για τη δήλωση ολικής αναστολής της σχολικής μονάδας τσεκάρετε το σχετικό πεδίο «Αναστολή ολόκληρης της μονάδας» στο πάνω αριστερό τμήμα της οθόνης, συμπληρώνοντας παράλληλα της ημ/νίες έναρξης και λήξης της αναστολής των οποίων οι εξ’ ορισμού τιμές αποτυπώνουν ημερολογιακό εύρος δύο εβδομάδων. Στη συνέχεια αποτυπώστε τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid σε επίπεδο μαθητικού δυναμικού, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού.

Σημείωση:

Η αποτύπωση κρουσμάτων covid δεν αφορά στην στατιστική ενημέρωση για το πλήθος των κρουσμάτων στην επικράτεια, αλλά σε αριθμητικά δεδομένα τα οποία σχετίζονται με την εν λόγω εγγραφή αναστολής.

Στη συνέχεια επιλέξτε Αποθήκευση και Επιστροφή στο άνω τμήμα της οθόνης.

Για την αποτύπωση μερικής αναστολής, μετά τη δήλωση του αριθμού των κρουσμάτων επιλέξτε από την λίστα των τμημάτων της μονάδας τα τμήματα που τίθενται σε αναστολή. Και για τους δύο τύπους αναστολής (ολική ή μερική) ο εν λόγω πίνακας περιλαμβάνει περαιτέρω τη στήλη «Ονομασία τμήματος προς δημοσίευση» η οποία προσυμπληρώνεται με την καταχωρισμένη από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων ονομασία των τμημάτων στο myschool.

Μετά την ολοκλήρωση της καταχώρισης των τμημάτων που τίθενται σε αναστολή τα εν λόγω δεδομένα θα πληθυσμώσουν με αυτοματοποιημένο τρόπο ιστοσελίδα ενημέρωσης του κοινού.

Για το λόγο αυτό, το εν λόγω πεδίο είναι διαθέσιμο προς επεξεργασία ούτως ώστε να περιλαμβάνει μια πιο κατανοητή περιγραφή του τμήματος για το ευρύ κοινό στην περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο από τη Διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας.

Αντίστοιχα το πεδίο ονομασίας τμήματος προς δημοσίευση μπορεί να αξιοποιηθεί στην περίπτωση αναφοράς του ονόματος του εκπαιδευτικού/υπεύθυνου τμήματος στην πρωτογενή καταγραφή του τμήματος στο σύστημα, για εξαίρεση του ονόματος του εκπαιδευτικού στην προς δημοσίευση ονομασία.

Γενικές πληροφορίες

Εγγραφές αναστολής μπορούν να υποβληθούν αναδρομικά από 14/9, που αποτελεί την ημ/νία έναρξης της λειτουργίας των σχολείων.

Μία εγγραφή αναστολής μπορεί να εισαχθεί με ημ/νία έναρξης το αργότερο αυτήν της επόμενης ημέρας.

Ως διάστημα έναρξης-λήξης μιας εγγραφής αναστολής αυτόματα προτείνεται αυτό των δύο εβδομάδων. Οι ονομασίες των τμημάτων δημοσιεύονται σε ιστότοπο ενημέρωσης κοινού, γονέων και κηδεμόνων, με το όνομα που περιγράφεται στη στήλη «Ονομασία τμήματος προς δημοσίευση».

Αναλυτικά όλες οι οδηγίες εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διέρρευσαν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Σχολεία- Νίκη Κεραμέως: Ενδεχομένως να παραταθεί το σχολικό έτος

Ενδοσχολικές εξετάσεις: Πρός ματαίωση και προαγωγή με βαθμούς τετραμήνων

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Κραυγή αγωνίας από τα Εσπερινά
Κραυγή αγωνίας από τα Εσπερινά
Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των σπουδαστών των Εσπερινών σχολείων να συνατηθούν με την υπουργό Παιδείας - «Άδικο» το μέτρο της οριζόντιας ΕΒΕ -...
Κραυγή αγωνίας από τα Εσπερινά
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Πίνακες οργανικών κενών στη Θεσσαλονίκη
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Πίνακες οργανικών κενών στη Θεσσαλονίκη
Αναλυτικοί πίνακες για τα οργανικά κενά κατά ειδικότητα που δόθηκαν για μεταθέσεις τον Μάρτιο του 2021 στη γενική παιδεία και στην ειδική αγωγή στη...
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών: Πίνακες οργανικών κενών στη Θεσσαλονίκη