Πρωτοβουλία Νέων: Δεν αποτελεί λύση το όριο εισόδου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Νέων για τις εξαγγελίες Κεραμέως σχετικά με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Δεν αποτελεί λύση ο ορισμός ορίου εισόδου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Νέων.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Κεραμέως για τις επερχόμενες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η αξιολόγηση θα πρέπει να αποτελέσει εργαλείο βελτίωσης και όχι περιορισμού της χρηματοδότησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Λίγες ημέρες πριν, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τις επερχόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι αλλαγές αυτές συνοψίζονται σε δύο άξονες.

Το πρώτο κομμάτι αφορά την είσοδο των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός προτείνει την θέσπιση ορίου εισόδου από τα ίδια τα τμήματα σε ένα ή περισσότερα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Το δεύτερο σκέλος των αλλαγών αφορά την σύνδεση της αξιολόγησης των Πανεπιστημίων με την χρηματοδότηση τους.

Ο Τομέας Παιδείας της Πρωτοβουλίας μας συνεδρίασε με σκοπό τον σχολιασμό και την μελέτη των εξαγγελιών της Υπουργού.

Όσον αφορά το όριο εισόδου σε μαθήματα εισαγωγής, θεωρούμε πως απέχει πολύ από το να αποτελέσει την λύση του προβλήματος. Γνώμονας των αποφάσεων πρέπει να είναι η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι η δημιουργία επιπλέον εμποδίων για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια. Πολλά τμήματα, άλλωστε, δεν έχουν καμία άμεση σχέση με τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι λίγες μέρες των Πανελληνίων, δυστυχώς, μπορούν να κρίνουν την ακαδημαϊκή πορεία του μαθητή. Με το μέτρο αυτό, το μέλλον του δεν θα κρίνεται από όλη την επίδοσή του στις εξετάσεις, αλλά -ακόμα χειρότερα- από ένα μόνο μάθημα, μία μόνο ημέρα!

Όσον αφορά την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, υποστηρίζουμε ακράδαντα πως δεν πρέπει να συνδεθεί με την αξιολόγηση των ιδρυμάτων. Ήδη πολλά πανεπιστήμια υπολειτουργούν λόγω έλλειψης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Αντί να μοιράσουμε τα ήδη λιγοστά χρήματα που δίνονται, ας τα αυξήσουμε.

Συμφωνούμε με την αξιολόγηση ως κριτήριο βελτίωσης, όχι χρηματοδότησης.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Αναστολή λειτουργίας 7 τμημάτων εργαστηρίου
Σέρρες-κορονοϊός: Σε καραντίνα φοιτητές και διδάσκοντες Τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου