Οι καθηγητές-λάστιχα στην εποχή του κορονοϊού
Πέρα από το αστείο της κατάστασης με τους μέσους όρους (που σήμερα κατά την κ.Κεραμέως έγιναν 18-22 στα αστικά κέντρα, 17 ήταν αν υπολογίζαμε ολη τη χώρα, είπε) και τα παγουρίνα, υπάρχουν και τα σοβαρά ζητήματα.

Ενα από αυτά, είναι η δυσεπίλητη εξίσωση με την  απόφαση για να κλείνει ένα τμήμα σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα και να γίνονται διαφορετικά διαλείμματα. Ισως και ακατανόητη, γιατί ούτε αυτοί που την έλαβαν φαίνεται να κατάλαβαν τι αποφάσισαν, ούτε αυτοί που καλούνται να την εφαρμόσουν καταλαβαίνουν πως μπορεί να γίνει.

Εξηγούμαι: Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας, υπάρχουν  πολλοί εκπαιδευτικοί (σχεδόν 3 στους 10 λένε οι ίδιοι) που εργάζονται σε 2-3, 4-5, ακόμα και 5-6 ή περισσότερα σχολεία.

Με ποιόν τρόπο αυτοί οι άνθρωποι θα εξυπηρετήσουν διαφορετικά διαλείμματα και συνεπώς διαφορετικές ώρες διδασκαλίας; Με κλωνοποίηση; Πόσο πιό "λάστιχα" να γίνουν; 

Επειτα, αν εμφανιστεί κρούσμα σε ένα τμήμα τους, αυτοί οι άνθρωποι θα μπουν σε καραντίνα;

Αν ναι, τι θα γίνει με τα 2-7 σχολεία στα οποία διδάσκουν; Θα υπάρχει άμεση αντικατάσταση ή θα οδηγηθούμε σε καραμπόλες με πολλές κενές ώρες, σε μια χρονιά που -θεωρητικά έστω- πρέπει επιπλέον να καλυφθεί και ή ύλη που χάθηκε την προηγούμενη;

Αν όχι, θα μπαίνει σε καραντίνα το τμήμα αλλά θα εκείνοι όχι και θα συνεχίζουν να διδάσκουν στα υπόλοιπα;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ομελέτα
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin
Ένας πρώην σεφ που έχει εργαστεί σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin αποκαλύπτει το μυστικό για ομελέτα εστιατοριακού επιπέδου, μέσα από ένα...
Πώς να φτιάξετε ομελέτα με υφή εστιατορίου – Το κόλπο του πρώην σεφ Michelin