Σήμερα η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση
Το alfavita.gr θα παρουσιάζει αναλυτικά το νομοσχέδιο

Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 11:30, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη και η γενική γραμματέας, Σίσσυ Γκίκα, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Το alfavita.gr θα παρουσιάζει αναλυτικά το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Το «fast track» νομοσχέδιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας μόλις πριν λίγες ημέρες ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Η ΟΙΕΛΕ, κάνει λόγο για ιδιωτικό σχολείο - «super market» και «διάλογο-παρωδία».

Η Ομοσπονδία αποχώρησε από τη συνάντηση με φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης που συγκάλεσε στο υπουργείο η Νίκη Κεραμέως, κατηγορώντας την υπουργό για παραπλάνηση και κοροϊδία, καθώς η ίδια «γνωστοποίησε ότι διασφαλίζει την εργασία μας με …ελεύθερες απολύσεις και παραδέχθηκε κυνικά ότι οι αορίστου χρόνου συμβάσεις θα καταγγέλλονται με βάση το κοινό εργατικό δίκαιο (δηλ. ότι οι εργασιακές μας σχέσεις μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας), ήταν μονόδρομος η αποχώρησή μας, διότι ετίθετο πλέον ζήτημα αξιοπρέπειας».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής μεταρρύθμισης για ένα πιο αυτόνομο, σύγχρονο και καινοτόμο σχολείο και αποτελεί συνέχεια του νομοθετικού πλαισίου για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα».

Παράλληλα, σημειώνεται, σε σχετική ανακοίνωση, ότι «στόχος είναι να εξορθολογίσουμε τις διαδικασίες, να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων μερών, να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την ποιοτικότερη δυνατή εκπαίδευση για τους μαθητές μας».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Η ιστορία του Ταλχά, που ξέφυγε από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα του, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού από διακινητές και έφτασε στη χώρα μας...
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας