Ν. Φίλης: Η αντι-μεταρρύθμιση Κεραμέως συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο
«Η κ. Κεραμέως ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης», σημειώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης

«Η αντι-μεταρρύθμιση Κεραμέως συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο», δηλώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η στήριξη των αγώνων των εκπαιδευτικών, καθώς με την κατάργηση πολλοί καθηγητές θα χάσουν την εργασία τους, ενώ μηδενικές θα είναι και οι προσλήψεις αναπληρωτών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Ο Ν. Φίλης τονίζει στην Αυγή της Κυριακής πως εκτός από τα οικονομικά κίνητρα, για την δημιουργία ενός φθηνού σχολείου, πίσω από την απόφαση της Ν. Κεραμέως για την υποβάθμιση των μαθημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας και Κοινωνικών Επιστημών, εντοπίζονται και τα ιδεολογικά κίνητρα τη νεοφιλελεύθερης Δεξιάς.

«Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού πιστεύουν ότι οι ταξικοί διαχωρισμοί είναι όχι μόνο αναπόφευκτοι αλλά επιθυμητοί και αναγκαίοι. Δημόσια εκπαίδευση όμως οφείλει το κράτος να παρέχει ισότιμα σε όλους. Δεν θέλουμε λίγα καλά πρότυπα σχολεία για τους λίγους άριστους και πολλά υποβαθμισμένα για όλους τους υπόλοιπους» τονίζει και συμπληρώνει:

«Η κ. Κεραμέως ενδιαφέρεται για την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι "ανέστειλε" τη λειτουργία των 32 πανεπιστημιακών τμημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και αναγνώρισε την επαγγελματική ισοτιμία κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια δημιουργώντας πελατεία».

Σχετικά, δε, με την αιτιολόγηση πως τα συγκεκριμένα μαθήματα καταργήθηκαν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ χαρατκηρίζει ως «αστήρικτους» τους ισχυρισμούς της υπουργού Παιδείας, καθώς 60.000 παιδιά επιλέγουν τα καλλιτεχνικά μαθήματα, ενώ πολλές φορές καταγράφονται και πρακτική λόγοι της μειωμένης «ζήτησης», καθώς μόνο στα πολυάριθμα Λύκεια δημιουργούνται οργανικές θέσεις καθηγητών.

Για τα μαθήματα κοινωνικών επιστημών, η κατάργησή τους αποκαλύπτει το αναχρονιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με τον Ν. Φίλης «οτιδήποτε ξεφεύγει από τον κλασικό εγγραμματισμό "σκοτώνεται"».


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
Συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα βαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ δύο ακόμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο...
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
filozoia
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα
Συνολικά, κατατέθηκαν 3.148 έργα, τα οποία δημιούργησαν περισσότεροι από 5.500 μαθητές και μαθήτριες από 312 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία,...
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα