«Όχι στα τηλεδικεία και τους δακτυλοδεικτούμενους εκπαιδευτικούς»
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τη μήνυση γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών για εξύβριση και προπηλακισμό της κόρης τους

Ανακοίνωση σχετικά με τις με το περιστατικό της μήνυσης γονέων σε βάρος πέντε καθηγητών Γυμνασίου για εξύβριση και προπηλακισμό της κόρης τους (Δείτε Εδώ) εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Όπως τονίζεται, οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας «εκτίθενται και δαχτυλοδείχνονται σε μια ολόκληρη κοινωνία σε καθημερινή βάση», ενώ πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί διακριτικούς χειρισμούς και θα πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τοπικά και εθνικής εμβέλειας) και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, «ρεπορτάζ», πληροφορίες, αναρτήσεις και φήμες σχετικά με μαθήτρια Γυμνασίου της Κέρκυρας, η οποία φέρεται να έχει πέσει θύμα προπηλακισμού, απειλών και σωματικής βίας από καθηγητές.

Για μία και πλέον εβδομάδα μια σχολική μονάδα, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, που εργάζονται σε αυτή, «εκτίθενται» και δαχτυλοδείχνονται σε μια ολόκληρη κοινωνία σε καθημερινή βάση.

Τα ζητήματα αυτά απαιτούν διακριτικούς χειρισμούς, γιατί πρώτα και κύρια εμπλέκονται παιδιά. Εάν υπάρχει κάποιο περιστατικό που χρήζει εξέτασης και αντιμετώπισης, θα πρέπει να αφορά πρώτα και κύρια τις εσωτερικές λειτουργίες της σχολικής κοινότητας και μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες να οδηγείται στη λύση του.

Σε καμιά περίπτωση όμως αυτές οι διαδικασίες δεν είναι τα τηλεοπτικά πάνελ ή/και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσα από άτυπα τηλεδικεία. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όπως άλλωστε και το σωματείο μας, είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται, ώστε αν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, να απομονώνονται και να καταδικάζονται.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη πράξη σε ένα σχολείο που δε μένει ανεπηρέαστο από το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που το απαξιώνουν συνεχώς. Τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύπτουν μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να λύνονται με καλή συνεργασία από τα όργανα του Σχολείου και τα μαθητικά συμβούλια, με την ενημέρωση και τη συμμετοχή των γονιών, και όποτε χρειαστεί και με την παρέμβαση των θεσμοθετημένων (δυστυχώς υποστελεχωμένων) υποστηρικτικών δομών.

σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε αποκλεισμό αδιόριστων λόγω αδυναμιών του ΥΠΑΙΘ και πολιτικών επιλογών
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε αποκλεισμό αδιόριστων λόγω αδυναμιών του ΥΠΑΙΘ και πολιτικών επιλογών
Για την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. & Ε. Λ.Μ.Ε. της Αττικής στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής που έγινε τη...
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Δεν θα επιτρέψουμε αποκλεισμό αδιόριστων λόγω αδυναμιών του ΥΠΑΙΘ και πολιτικών επιλογών