Thumbnail
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τη μήνυση γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών για εξύβριση και προπηλακισμό της κόρης τους

Ανακοίνωση σχετικά με τις με το περιστατικό της μήνυσης γονέων σε βάρος πέντε καθηγητών Γυμνασίου για εξύβριση και προπηλακισμό της κόρης τους (Δείτε Εδώ) εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Όπως τονίζεται, οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας «εκτίθενται και δαχτυλοδείχνονται σε μια ολόκληρη κοινωνία σε καθημερινή βάση», ενώ πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο απαιτεί διακριτικούς χειρισμούς και θα πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τοπικά και εθνικής εμβέλειας) και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, «ρεπορτάζ», πληροφορίες, αναρτήσεις και φήμες σχετικά με μαθήτρια Γυμνασίου της Κέρκυρας, η οποία φέρεται να έχει πέσει θύμα προπηλακισμού, απειλών και σωματικής βίας από καθηγητές.

Για μία και πλέον εβδομάδα μια σχολική μονάδα, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, που εργάζονται σε αυτή, «εκτίθενται» και δαχτυλοδείχνονται σε μια ολόκληρη κοινωνία σε καθημερινή βάση.

Τα ζητήματα αυτά απαιτούν διακριτικούς χειρισμούς, γιατί πρώτα και κύρια εμπλέκονται παιδιά. Εάν υπάρχει κάποιο περιστατικό που χρήζει εξέτασης και αντιμετώπισης, θα πρέπει να αφορά πρώτα και κύρια τις εσωτερικές λειτουργίες της σχολικής κοινότητας και μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες να οδηγείται στη λύση του.

Σε καμιά περίπτωση όμως αυτές οι διαδικασίες δεν είναι τα τηλεοπτικά πάνελ ή/και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσα από άτυπα τηλεδικεία. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όπως άλλωστε και το σωματείο μας, είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται, ώστε αν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές, να απομονώνονται και να καταδικάζονται.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μια σύνθετη και πολύπλοκη πράξη σε ένα σχολείο που δε μένει ανεπηρέαστο από το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και από τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που το απαξιώνουν συνεχώς. Τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύπτουν μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να λύνονται με καλή συνεργασία από τα όργανα του Σχολείου και τα μαθητικά συμβούλια, με την ενημέρωση και τη συμμετοχή των γονιών, και όποτε χρειαστεί και με την παρέμβαση των θεσμοθετημένων (δυστυχώς υποστελεχωμένων) υποστηρικτικών δομών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες με τρακτέρ
Δημοσκόπηση Interview: 8 στους 10 λένε ότι είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των αγροτών
Interview: Σχεδόν 8 στους δέκα αποκαλούν δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των αγροτών – Η πλειοψηφία συμφωνεί και με τα μπλόκα
Δημοσκόπηση Interview: 8 στους 10 λένε ότι είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των αγροτών
Νάσος Ηλιόπουλος
Ηλιόπουλος για ΙΝΕΔΙΒΙΜ: «Και α και ου» και αναθέσεις παντού
Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κατήγγειλε στη Βουλή ότι «με κλειστές τις φοιτητικές εστίες το 2020, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έδωσε 450.000 για σίτιση στις εστίες...
Ηλιόπουλος για ΙΝΕΔΙΒΙΜ: «Και α και ου» και αναθέσεις παντού
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Υποβολή δικαιολογητικών στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι και 22 Δκεμεβρίου
Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Υποβολή δικαιολογητικών στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
xarokopeio800_060314.jpg
Αυτό είναι το κορυφαίο ΠΜΣ "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" απο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης
Αυτό είναι το κορυφαίο ΠΜΣ "Εκπαίδευση και Πολιτισμός" απο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο