Γονείς μήνυσαν καθηγητές για εξύβριση και ξυλοδαρμό της κόρης τους (Βίντεο)
Οι γονείς κατηγορούν τους καθηγητές για σχολικό εκφοβισμό, ενώ κάνουν λόγο και για άλλα παρόμοια περιστατικά

Μήνυση κατά πέντε καθηγητών Γυμνασίου στην Κέρκυρα κατέθεσαν οι γονείς μαθήτριας, κατηγορώντας τους για σχολικό εκφοβισμό και ξυλοδαρμό της κόρης τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η μαθήτρια ρώτησε τον καθηγητή της μουσικής γιατί γράφουν τεστ Γεωγραφίας στο μάθημά του. Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των γονέων, ο εκπαιδευτικός βγήκε εκτός εαυτού. «Σκάσε θα φας σφαλιάρα» φέρεται να είπε στη μαθήτρια ο καθηγητής μουσικής.

Όπως καταγγέλλεται επιπλέον, όταν εκείνη τού απάντησε ότι δεν έχει δικαίωμα να της φωνάζει ο άνδρας την αποκάλεσε άχρηστη, ανάπηρη, ότι έχει νοητική υστέρηση και ότι θα πρέπει να πάει με αστέγους, γιατί «μόνο για εκεί κάνει». 

Στη συνέχεια την άρπαξε από τα μαλλιά και την πήγε στο διευθυντή του σχολείου.

«Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι. Υπάρχει όμως κάτι το πλέον σοβαρό το οποίο είναι η ψυχική κατάσταση της μαθήτριας η οποία έχει καταρρακωθεί. Δεν θέλει να πάει σχολείο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Ανδρέας Ρίγγας.

Στις 25 σελίδες της μήνυσης οι γονείς της μαθήτριας Β’ γυμνασίου κατηγορούν τους καθηγητές για παράβαση καθήκοντος και αναφέρουν πάνω από δέκα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Καλούν επιπλέον ως μάρτυρες επτά συμμαθητές της.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας μιλώντας στο Star σημείωσε ότι δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να κατηγορούνται πέντε καθηγητές. «Δεν μου έχει ξανασυμβεί να κατηγορούνται πέντε καθηγητές. Ήδη το διερευνούμε και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους καθηγητές που εμπλέκονται».

Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ενώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η καταγγελία έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Παιδείας.

Δείτε το βίντεο:

σχετικά άρθρα

Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών/τριων Δήμου Θέρμης
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς