«Τρέχουμε να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας»: Πένθος για το χαμό των δύο καθηγητών στην Αχαΐα
«Αυτές οι τοποθετήσεις είναι λες και είναι τιμωρητικές», «κάνουμε το σταυρό μας και μπαίνουμε στα αυτοκίνητα», «τρέχουμε από νομό σε νομό για να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, διορισμένοι και αδιόριστοι, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας»

Βαρύ πένθος επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητας της Αχαΐας για την απώλεια των δύο καθηγητών Λυκείου, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, ενώ επέστρεφαν από το σχολείο όπου υπηρετούσαν.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσές τους αναρτούν μηνύματα, με αφορμή το τραγικό περιστατικό.

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί διανύουμε καθημερινά πάρα πολλά χιλιόμετρα για να πάμε στο σχολείο, τρέχουμε από νομό σε νομό για να καλύψουμε τα κενά της εκπαίδευσης, διορισμένοι και αδιόριστοι, βάζουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας, πηγαίνουμε ακόμη και σε διαφορετικά σχολεία την ίδια ημέρα... Στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουμε χάσει πολλούς συναδέλφους...θρηνούμε πάλι..ως πότε;;;;;», γράφει η εκπαιδευτικός Άντα Γκοτσούλια. 

«Δύο νεκροί συνάδελφοι και δύο σοβαρά στη καρμανιόλα της Ελλάδας. Πατρινοί, Καθηγητές σε Λύκειο της Ηλείας. Το φτωχό μεροκάματο του τρόμου», αναφέρει ο εκπαιδευτικός Θεοχάρης Μασσαράς. 

Η εκπαιδευτική κοινότητα πενθεί και φωνάζει! «Όχι άλλο αίμα συναδέλφων». Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των εκπαιδευτών που κάθε μέρα, πρωί - μεσημέρι, μόνοι τους ή με παρέες συναδέλφων (απαραίτητη είναι και η οικονομία στη βενζίνη) διέρχονται την «καρμανιόλα» της Πατρών - Πύργου. 

«Κάνουμε το σταυρό μας και μπαίνουμε στα αυτοκίνητα», αναφέρει νηπιαγωγός που διδάσκει σε ορεινή περιοχή της Αχαΐας. 

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά...Και είχα πει φέτος ότι ήρθα πιο κοντά από την Ηλεία σε χωριό της Αχαΐας, αλλά και πάλι τρέμω στο δρόμο», συμπληρώνει νεαρή εκπαιδευτικός. 

«Αυτές οι τοποθετήσεις είναι λες και είναι τιμωρητικές», παρεμβαίνει ένας συνάδελφός τους. 

Μάλιστα όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί από την Πάτρα, προτιμούν να δηλώνουν περιοχές της Αιγιάλειας, πολύ πιο μακρινές και με μεγαλύτερο κόστος (διόδια), παρά αυτές που συνδέονται με την Πατρών - Πύργου! «Πολυδάπανος δρόμος, αλλά πιο ασφαλής», συμπληρώνουν.

Πληροφορίες από tempo24.news

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Η κορυφαία μοριοδοτούμενη εξ αποστάσεως και ασύγχρονη επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκίνησε στις 29...
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου