Ενημέρωση για τους Προσωρινούς Πίνακες ΕΕΠ (ΑΣΕΠ 2ΕΑ/2019)
Ενημέρωση από τον αιρετό Βασίλη Βούγια - Θέματα Προσωρινών Πινάκων 2ΕΑ/2019 ΕΕΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με θέματα των Προσωρινών Πινάκων της Προκήρυξης 2ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ, οι οποίοι κοινοποιήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 και ανακοινοποιήθηκαν την ίδια ημέρα – όσον αφορά στους Πίνακες Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) και Λογοθεραπευτών (ΠΕ21) λόγω αστοχίας στην κατάταξη Παιδαγωγικής Επάρκειας – έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Αναφορικά με το θέμα των Ψυχολόγων (ΠΕ23), οι οποίοι ενώ έχουν πάνω από 50 μήνες προϋπηρεσία και κατατάσσονται σύμφωνα με την Προκήρυξη στον Κύριο Πίνακα, το ΑΣΕΠ τους κατέταξε στον Επικουρικό. Υπενθυμίζουμε πως μετά από επικοινωνία που είχαμε με το ΑΣΕΠ αναφορικά με το θέμα, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, μας απάντησε πως: Οσοι Ψυχολόγοι (ΠΕ23) έχουν προϋπηρεσία 50 μηνών για να ενταχθούν στον Κύριο Πίνακα χρειάζεται:

1η προϋπόθεση: Οι 50 μήνες να αφορούν σε προϋπηρεσία αποκλειστικά αναπληρωτή Ψυχολόγου (ΠΕ23) και όχι σε άλλο κλάδο και

2η προϋπόθεση: Στην αίτηση ΑΣΕΠ να έχει συμπληρωθεί το κουτάκι με τη συνάφεια στη Σχολική Ψυχολογία.

Σε περίπτωση που λείπει έστω και μια από τις παραπάνω 2 προϋποθέσεις ο/η υποψήφιος/α δεν εντάσσεται στον Κύριο Πίνακα, αλλά στον Επικουρικό.

Η σύσταση του Υπουργείου Παιδείας για το παραπάνω θέμα είναι πως οι ενδιαφερόμενοι πρέπει οπωσδήποτε να καταθέσουν ένσταση στο ΑΣΕΠ, το ίδιο δε θα προσπαθήσει να εξηγήσει επικοινωνώντας με το ΑΣΕΠ την ιδιαιτερότητα και τις λεπτομέρειες του θέματος. Συμβουλή μας είναι για την περίπτωση που υποψήφιοι δεν έχουν συμπληρώσει το κουτάκι περί Σχολικής Ψυχολογίας, να επικαλεσθούν στην ένσταση πως δεν το έπραξαν καθότι δεν διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης με τη Σχολική Ψυχολογία.

2. Τα στοιχεία των υποψηφίων που έχουν καταχωρηθεί από τις ΠΔΕ και το Υπουργείο στο ΟΠΣΥΔ, πρέπει να έχουν δηλωθεί και στην αίτηση των υποψηφίων στο ΑΣΕΠ, για να ληφθούν υπόψη από το ΑΣΕΠ και αυτό πρώτα πρέπει να κοιτάξουν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση αντιρρήσεων για τη σειρά στους Πίνακες ή απόρριψης απ αυτούς.

3. Η διαδικασία ενστάσεων των μελών ΕΒΠ αναφορικά με τους Προσωρινούς Πίνακες προχωρά κανονικά. 

σχετικά άρθρα

ΠΕΑΔ: Ομαλότητα και κανονικότητα μόνο με μόνιμους διορισμούς
ΠΕΑΔ: Ομαλότητα και κανονικότητα μόνο με μόνιμους διορισμούς
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έκδοση προσωρινών πινάκων για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική...
ΠΕΑΔ: Ομαλότητα και κανονικότητα μόνο με μόνιμους διορισμούς
Α. Γεωργιάδης σε αγρότη: Τα έσπειρες με τον Τσίπρα να πας στην Κουμουνδούρου
Α. Γεωργιάδης σε αγρότη: Τα έσπειρες με τον Τσίπρα να πας στην Κουμουνδούρου
Χτυπώντας υποτιμητικά στην πλάτη αγρότη που διαμαρτυρήθηκε για την τιμή της ζάχαρης, του απάντησε «τα έσπειρες με τον Τσίπρα, να πας στην...
Α. Γεωργιάδης σε αγρότη: Τα έσπειρες με τον Τσίπρα να πας στην Κουμουνδούρου