Thumbnail
Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 23 Ιουλίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  • Σχετικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και μετά την αναλυτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών που είχε προηγηθεί στις 12 Ιουλίου και στις 17 Ιουλίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση τονίσαμε ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί για Α΄ φάση αποσπάσεων στο τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Ως εκ τούτου ζητήσαμε να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η συζήτηση επί των αποσπάσεων σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Ειδική Αγωγή, Εκκλησιαστικά και Γενική Παιδεία. Είναι γνωστό ότι οι αποσπάσεις του 2018 ανακοινώθηκαν στις 28 Ιουνίου και του 2017 στις 20 Ιουλίου. Τελικά αποφασίστηκε από το ΚΥΣΔΕ –και έγινε δεκτό- οι διαδικασίες να επισπευτούν με στόχο οι αποσπάσεις της Α΄ φάσης να έχουν ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στον καλύτερο προγραμματισμό της ζωής τους και παράλληλα μας επιτρέπει να κάνουμε και Β΄ φάση Αποσπάσεων στα τέλη Αυγούστου. Υπενθυμίζουμε ότι η Β΄ φάση αποσπάσεων το 2017 έγινε στις 25 Αυγούστου και αφορούσε 570 εκπαιδευτικούς και το 2018 έγινε στις 29 Αυγούστου και αφορούσε 420 εκπαιδευτικούς. Παράλληλα διευκολύνει την έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών με το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς!
  • Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε Διευθυντή Δ.Ε. 
  • Ικανοποιήθηκε αίτηση απαλλαγής από τη Θέση Συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου.
  • Έγιναν δεκτές 11 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για ιδιαίτερα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
  • Απορρίφθηκαν 5 αιτήσεις επανεξέτασης και ενστάσεις εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων 2019.Μειοψηφήσαμε στις περιπτώσεις αυτές.
  • Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 10 ενστάσεις εκπαιδευτικών Μουσικής Παιδείας επί των μεταθέσεων σε Μουσικά Σχολεία 2019. Μειοψηφήσαμε στις περιπτώσεις που υπήρχε κενό και δεν καλύφθηκε από τις μεταθέσεις αυτές.
  • Έγινε δεκτή 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού σε Διοικητική θέση για λόγους υγείας με βάση τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 1566/1985. Για το ίδιο ζήτημα εγκρίθηκε η αποδέσμευση για μετάταξη 1 εκπαιδευτικού σε Διοικητική θέση για λόγους υγείας στα πλαίσια του Ε.Σ.Κ.
  • Αποδεσμεύτηκαν 28 εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάταξη σε θέσεις ΕΔΙΠ & ΕΕΠ των ΑΕΙ,ΤΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μετά από θετικές εισηγήσεις των τριμελών επιτροπών των αντίστοιχων ιδρυμάτων. 
  • Συζητήθηκαν και απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις αποδέσμευσης εκπαιδευτικών για μετάταξη σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς μέσω του ΕΣΚ κατά το 2ο κύκλο κινητικότητας 2018. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 11 ενστάσεις εκπαιδευτικών. Μειοψηφήσαμε στις περιπτώσεις αυτές ζητώντας να αποδεσμευτούν οι εκπαιδευτικοί. Τέλος έγινε δεκτή 1 ανάκληση αίτησης μετάταξης. 
  • Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η συζήτηση στο ΚΥΣΔΕ επί των αποσπάσεων του 2019.  
  • Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισκέφθηκε το ΚΥΣΔΕ και ενημερώθηκε για όλα  τα τρέχοντα ζητήματα του Συμβουλίου, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  [email protected]
http://nekordis64.blogspot.gr )
Άκης Λουκάς    
αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ    
(τηλ.:6974320189,  
ηλ.δ/νση: [email protected] 

εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

baniera
Αφαιρέστε εύκολα σκουριά και επίμονους λεκέδες από την μπανιέρα σας
Η καθαριότητα της μπανιέρας είναι απαραίτητη για ένα υγιεινό μπάνιο, όμως με τον καιρό εμφανίζονται λεκέδες από σαπούνι, σκληρό νερό, σκουριά ή...
Αφαιρέστε εύκολα σκουριά και επίμονους λεκέδες από την μπανιέρα σας
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Πολλαπλό Βιβλίο: «Πράσινο φως» για 152 νέα σχολικά εγχειρίδια - Ξεκινά η ψηφιακή διάθεσή τους – Έως τον Μάρτιο 2026 οι επιλογές των εκπαιδευτικών
Έως το α΄ τρίμηνο του 2026: ψηφιακή διάθεση όλων των εγκεκριμένων βιβλίων - Μέχρι τον Μάρτιο 2026: οι εκπαιδευτικοί μελετούν και επιλέγουν τα βιβλία
Πολλαπλό Βιβλίο: «Πράσινο φως» για 152 νέα σχολικά εγχειρίδια - Ξεκινά η ψηφιακή διάθεσή τους – Έως τον Μάρτιο 2026 οι επιλογές των εκπαιδευτικών