Κανένας αποκλεισμός από τους πίνακες των αναπληρωτών
ΣΕΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει σε συναδέλφους αναπληρωτές , μέλη του συλλόγου μας, που αυτή την περίοδο καταθέτουν τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή.

Η προϋπόθεση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας τουλάχιστον 10 μηνών σε δομές Ειδικής Αγωγής  (ΦΕΚ) προκειμένου να μπορέσει κάποιος να ενταχθεί στον επικουρικό πίνακα και να συμμετέχει στις προσλήψεις της παράλληλης στήριξης τα επόμενα χρόνια,  δημιουργεί τεράστια προβλήματα καθώς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ( 24 Μαΐου) ΔΕΝ συμπληρώνουν το απαραίτητο δεκάμηνο  και για ελάχιστες μέρες η αίτηση τους απορρίπτεται !!!. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσληψη τους δεν έγινε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά πολύ αργότερα μειώνοντας έτσι το χρόνο της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας τους.

Το γεγονός ότι για τα επόμενα τρία χρόνια οι πίνακες θα είναι κλειδωμένοι, οδηγεί στην κυριολεξία σε απόγνωση τους συναδέλφους αναπληρωτές καθώς διαβλέπουν ότι θα οδηγηθούν στην ανεργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, με τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων και η καλλιεργεί τη λογική του “διαίρει και βασίλευε”!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» απαιτεί να μην να υπάρχει κανένας αποκλεισμός αναπληρωτή από το δικαίωμα ένταξης στον επικουρικό πίνακα και για αυτό διεκδικούμε  να είναι μετρήσιμη όλη η φετινή προϋπηρεσία -φυσικά για όλους τους αναπληρωτές - με καταληκτική ημερομηνία την 21 Ιουνίου , όταν δηλαδή λήγει η σύμβαση τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους! Εδώ και τώρα μονιμοποίηση των 25000, τουλάχιστον, αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των δημόσιων σχολείων! Καμιά απόλυση συμβασιούχου εκπαιδευτικού!

Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων εκπαιδευτικών και μέτρα στήριξής τους όσο παραμένουν αναπληρωτές, για να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)!

Κατάργηση του νόμου ν. 3848 ,του νέου νόμου 4589/2019 για το νέο σύστημα «προσλήψεων-διορισμών» - που στην ουσία είναι σύστημα απολύσεων - και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.           

                                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                             ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

best of network

σχετικά άρθρα