Thumbnail
Αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 3ΕΑ/2019, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, στη διαδρομή: «Πολίτες-> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» η οποία πραγματοποιείται με:

• Εγγραφή Νέου Χρήστη μέσω ΓΓΠΣ (τα προσωπικά στοιχεία συμπληρώνονται αυτόματα) ή

• Εγγραφή Νέου Χρήστη (με πλήρη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων από τους υποψήφιους) και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα Στοιχεία Σύνδεσης, οι υποψήφιοι προχωρούν στην «Είσοδο Μέλους».

Οι υποψήφιοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ προχωρούν στην «Είσοδο Μέλους», χρησιμοποιώντας τα Στοιχεία Σύνδεσης. Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων παρέχεται ειδικά σχεδιασμένος σύνδεσμος «Ξέχασα τον κωδικό μου» στη διαδρομή: «Πολίτες -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Ακολούθως, οι υποψήφιοι, επιλέγοντας «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων», προβαίνουν στη δημιουργία νέας αίτησης επιλέγοντας «Νέα Αίτηση».

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται σκόπιμο οι υποψήφιοι να συμβουλεύονται τον «Οδηγό Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για πολίτες» στην αρχική σελίδα του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), όπου παρέχονται ηλεκτρονικά αναλυτικές οδηγίες, ειδικά κείμενα βοήθειας, βίντεο και παραδείγματα συμπλήρωσης ανά πεδίο.

Στους υποψηφίους παρέχεται η δυνατότητα να προχωρήσουν στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, να την εκτυπώσουν, να εξέλθουν από την οθόνη της ηλεκτρονικής αίτησης και να επιστρέψουν στη λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων. Συνιστάται, κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, να γίνεται αποθήκευση των δεδομένων κατά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι πέραν των δέκα λεπτών.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν με ακρίβεια και πληρότητα τα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης που αντιστοιχούν στα προσόντα, τις ιδιότητες ή τα κριτήρια της υποψηφιότητάς τους.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Ο υποψήφιος αναγράφει στην ηλεκτρονική αίτηση τους κωδικούς των θέσεων, εφόσον κατέχει τα ειδικά τυπικά προσόντα ένταξης για τους αντίστοιχους κλάδους ΕΑΕ.

Ο υποψήφιος πρέπει να δηλώσει τα προσόντα / κριτήρια κατάταξης (τίτλο σπουδών, προϋπηρεσία, δεύτερο τίτλο, γνώση Η/Υ, μεταπτυχιακό, κ.λπ.) στις αντίστοιχες θέσεις της ηλεκτρονικής αίτησης, προκειμένου να μοριοδοτηθεί για αυτά.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται επιλέγοντας «Οριστικοποίηση». Ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης και η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής εμφανίζονται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων». Ανάλογη ειδοποίηση αποστέλλεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που δήλωσαν οι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι πρέπει να εισέλθουν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και από τη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων» να επιλέξουν την αίτηση που έχουν υποβάλει και, ακολούθως, την ένδειξη «Προβολή» και, στη συνέχεια, «Εκτύπωση». Η εκτύπωση της αίτησης είναι εφικτή και σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της επιτυχούς υποβολής, η αίτηση εμφανίζεται στη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων» του λογαριασμού των υποψηφίων στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με την ένδειξη κατάστασης «Υποβληθείσα».

Εάν οι υποψήφιοι επιθυμούν τη διόρθωση ή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης που «Υποβλήθηκε», πρέπει, εντός της προθεσμίας που ορίζεται στην προκήρυξη, να εισέλθουν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και από τη «Λίστα ηλεκτρονικών αιτήσεων» να επιλέξουν (για τη συγκεκριμένη αίτηση) «Ακύρωση». Στη συνέχεια, αφού ανανεώσουν την τρέχουσα σελίδα (πλήκτρο F5), επιλέγουν «Αντιγραφή» για να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο της προηγούμενης (ακυρωμένης) αίτησης, την οποία μπορούν να επεξεργαστούν (να διορθώσουν/συμπληρώσουν) και να υποβάλουν, εκ νέου, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση».

Σε περίπτωση που, μετά την υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος δεν επιθυμεί, πλέον, να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία, πρέπει να ακυρώσει την ηλεκτρονική του αίτηση που είναι σε κατάσταση «Υποβληθείσα» και να αποστείλει υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία να δηλώνει ότι επιθυμεί την ακύρωση της συγκεκριμένης αίτησης για την εν λόγω προκήρυξη 3ΕΑ/2019.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ

Σε 10 ημέρες ECDL εξ αποστάσεως για να προλάβετε τις προκηρύξεις

--> ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - Αναπληρωτών - ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - Δ/ΝΤΕΣ Σχολείων

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο Οργάνωση - Διοίκηση της Εκπ/σης του Παν.Πελοποννήσου

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

adedy.jpg
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 28 Αυγούστου: Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο
Η κορύφωση της δράσης θα είναι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10:00 το πρωί, όπου αναμένεται μαζική συμμετοχή εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους...
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 28 Αυγούστου: Κατεβάζει ρολά το Δημόσιο
petrelaio-oil.jpg
«Τρέχουν » ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία για κρίσιμες πρώτες ύλες και Ενέργεια
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η μάχη για τα στρατηγικά ορυκτά και τους ενεργειακούς πόρους δεν περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο, αλλά...
«Τρέχουν » ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία για κρίσιμες πρώτες ύλες και Ενέργεια
εκπαιδευτικοι
Υπουργείο Παιδείας: Πότε ορκίζονται και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 10.000 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί – Δείτε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα
Από σήμερα η καταχώριση των στοιχείων – Στις 26 Αυγούστου η δημοσίευση σε ΦΕΚ, ακολουθεί ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων μέχρι 1η Σεπτεμβρίου
Υπουργείο Παιδείας: Πότε ορκίζονται και πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 10.000 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί – Δείτε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα
amfitheatro
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 30.000 θέσεις ΑΕΙ θα μείνουν ακατοίκητες σε 15 χρόνια
Κενές θέσεις και δημογραφικό απειλούν τα ελληνικά ΑΕI- Χρειάζονται μέτρα για βιώσιμα και ισχυρά ελληνικά πανεπιστήμια
Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: 30.000 θέσεις ΑΕΙ θα μείνουν ακατοίκητες σε 15 χρόνια