Για ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ

Στις 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα. Ψήφισαν 125.000 εκπαιδευτικοί με αυξημένη την συμμετοχή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και με μικρή πτώση της συμμετοχής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Χαιρετίζουμε τους πάνω από 16.000 εκπαιδευτικούς σε ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ). Στην Πρωτοβάθμια η ΑΣΕ είχε άνοδο σε ψήφους (+843) και ποσοστό (+0.6%) συγκεντρώνοντας  ποσοστό 14.32%. Στην Δευτεροβάθμια το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ παρέμεινε σταθερό σε ψήφους (-258) και ποσοστό (-0.2%) και με βάση τη γενικότερη πτώση της συμμετοχής διατήρησε ένα υψηλό ποσοστό στο 14.85%.

Επιπλέον:

Στην Πρωτοβάθμια, η ΑΣΕ έβγαλε ξανά αιρετό στα ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και Βορείου Αιγαίου και στα ΠΥΣΠΕ Ανατ. Αττικής, Γ Αθήνας, Λέσβου, Χίου, ενώ έβγαλε επιπλέον αιρετό στα ΠΥΣΠΕ Β Αθήνας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας.

Στη Δευτεροβάθμια, η ΑΣΕ έβγαλε ξανά αιρετό στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων νήσων, στα ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, ενώ έβγαλε επιπλέον αιρετό στα ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας και Λέσβου.

Το συνολικό αποτέλεσμα στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, είναι θετικό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα σημαντικό τμήμα εκπαιδευτικών που πάει κόντρα στο ρεύμα της απογοήτευσης και των αυταπατών. Που επιλέγει το δρόμο της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, απέναντι στη μίζερη πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, απέναντι στη λογική της υποταγής των λαϊκών συμφερόντων στις ανάγκες και τις επιδιώξεις μια πολιτικής που στο επίκεντρό της έχει τα «μνημόνια διαρκείας» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων. Το ρεύμα αυτό μπορεί να ενισχυθεί αποφασιστικά το επόμενο διάστημα!

Οι ψήφοι στην ΑΣΕ, η ανάδειξη αιρετών που θα είναι πραγματικά τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή των εργαζομένων είναι μια παρακαταθήκη για τη συνέχεια, είναι ένα το κρατούμενο για να μην γίνονται τα σωματεία βολικοί συνομιλητές αντιλαϊκών κυβερνήσεων, είναι ένα μήνυμα ότι δεν έχουν τους εργαζόμενους στο τσεπάκι τους. Χρειάζεται το βήμα να γίνει πιο δυνατό, πιο σταθερό και αποφασιστικό.

Όσο περισσότεροι συνάδελφοι απεγκλωβίζονται από δυνάμεις που θέλουν να μην κουνιέται φύλλο μέσα στα σχολεία, που θέλουν οι εκπαιδευτικοί να συνηθίζουν να δέχονται τη διαρκή υποβάθμισης της μόρφωσης των παιδιών και της δικής τους εργασίας, τόσο τα σωματεία θα δυναμώνουν, θα κερδίζουν μάχες, θα είναι αξιόπιστα στα μάτια των συναδέλφων.

Το επόμενο διάστημα, στις αρχαιρεσίες που έρχονται για τα Δ.Σ. των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ έχουμε τη δυνατότητα να δυναμώσουμε τον ταξικό πόλο μέσα στο κίνημα, να αυξηθούν τα σωματεία που πραγματικά θα είναι το δεύτερο σπίτι των εργαζομένων, θα είναι όπλο στα χέρια τους.
Ταυτόχρονα το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων παραμένει εγκλωβισμένο σε ψεύτικα διλήμματα και δίπολα. Παραμένει ισχυρός ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ/ΠΕΚ – ΕΚΕ/ΣΥΝΕΚ) στον κλάδο. Παρά τις κοκορομαχίες περί προόδου και συντήρησης οι δυνάμεις αυτές συμπορεύονται και στο συνδικαλιστικό κίνημα στρώνοντας χαλί για να κατεβάζουν οι εργαζόμενοι τον πήχη των αναγκών τους, να περνά αυτή η πολιτική χωρίς αντιδράσεις. Καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την απογοήτευση στον Κλάδο και αποδεικνύονται τα καλύτερα στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η πείρα και από την κυβερνητική πολιτική αλλά και η καθημερινή εμπειρία στους χώρους δουλειάς δείχνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να είναι στήριγμα των εργαζομένων, να οργανώνει αποτελεσματικά την διεκδίκηση των αιτημάτων τους, όταν δεν μπλέκεται σε στημένα παιχνίδια εναλλαγής μεταξύ αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών. Όταν ξεπερνά αυταπάτες, όπως αυτές που καλλιέργησαν οι Παρεμβάσεις, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα ήταν «ευάλωτη στις πιέσεις του κινήματος», για την «πρώτη φορά Αριστερά». Το κίνημα στέκεται στα πόδια του, όταν σημαία του είναι η ενότητα των εργαζομένων, η συσπείρωση και κοινή δράση για τις σύγχρονες ανάγκες για τη μόνιμη και σταθερή εργασία, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση, για υγεία, πρόνοια και σύνταξη όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα.

Ο αγώνας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι μπροστά. Στον αγώνα αυτό έχουμε συμφέρον να συναντηθούμε όλοι όσοι καταλαβαίνουμε ότι δεν πάει άλλο με τη σημερινή κατάσταση, δεν πάει άλλο με αυτές τις ηγεσίες σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΠΑΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΥΣΔΕ

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3