Thumbnail
Την εμφάνισή τους στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα έκαναν ακροδεξιές ομάδες, μετά την αποβολή μαθητών λόγω εθνικιστικού συνθήματος και της επακόλουθης κατάληψης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα ΈΘΝΟΣ, χτες μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης ΕΣΑ (Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση) παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση των μαθητών, ζωγράφισαν φασιστικά σύμβολα στον τοίχο του σχολείου και μοίρασαν φειγ βολάν τα οποία έγραφαν "Οι αποβολές είναι τρομοκρατία, το αίμα μας θα δώσουμε για την Μακεδονία" χαιρετίζοντας την πρώτη "εθνικιστική κατάληψη", όπως την αποκαλούν. Μια ημέρα μετά, στο σχολικό συγκρότημα του Γέρακα εμφανίστηκαν και μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Κρυπτεία», τα οποία πέταξαν τρικάκια εξαπολύοντας ευθείες απειλές εναντίον των καθηγητών που απέβαλαν τους μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΑ είχε κάνει την εμφάνισή της στην οδό Γλάδστωνος λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ του κοσμήματοπωλη, ενώ η «Κρυπτεία», η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για παλαιότερη επίθεση στο σπίτι ενός 11χρονου πρόσφυγα, του Αμίρ, καθώς και για εμπρησμούς και ξυλοδαρμό με ρατσιστικά κίνητρα σε διάφορα στέκια μεταναστών. 

Οι δύο οργανώσεις ερευνώνται ενδελεχώς το τελευταίο διάστημα από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο παρακολουθεί και αναλύει τη δράση και τις προκηρύξεις τους. Την ίδια ώρα, οι καθηγητές του 1ου Ενιαίου Λυκείου Γέρακα καταγγέλλουν πως δέχονται ανώνυμα, απειλητικά τηλεφωνήματα για την αποβολή και κάνουν λόγο για απόφαση που σχετίζεται με τον εσωτερικό κανονισμό του σχολείου και όχι με το περιεχόμενο των συνθημάτων που ακούστηκαν στην παρέλαση.

Λίγες ημέρες νωρίτερα άγνωστοι είχαν σχηματίσει τον ακροδεξιό "κέλτικο σταυρό", στην περίφραξη του σχολείου.

Έντονα αντέδρασε χθες η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, η οποία, στη σχετική της ανακοίνωση, κάνει λόγο για "ανθρωποφαγική δημοσιοποίηση και οι υποκριτικές κραυγές εναντίον του σχολείου, προκειμένου να κερδίσουν λίγα λεπτά τηλεθέασης έχουν ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, αλλά και των ανήλικων μαθητών από εθνικιστικούς πολιτικούς χώρους με τη Χ.Α να κάνει επερώτηση στη Βουλή."

Μια στάση που "συνοδεύεται από ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα στους εκπαιδευτικούς και  αναγραφή δήθεν «πατριωτικών» συνθημάτων στους τοίχους του σχολείου."

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Γέρακα καταγγέλλει απειλητικά τηλεφωνήματα κατά των καθηγητών του σχολείου.

Δείτε εικόνες από τα τρικάκια που πέταξαν οι ακροδεξιοί έξω από το σχολείο:

ακροδεξιοί 1ο γελ γερακα
ακροδεξιοί 1ο γελ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
«Δεν πάει άλλο»: Διαμαρτυρία γονέων τη Δευτέρα στα Χανιά για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία
Ξεσηκωμός γονέων στα Χανιά για τα 500 κενά στην εκπαίδευση – Κινητοποίηση τη Δευτέρα
«Δεν πάει άλλο»: Διαμαρτυρία γονέων τη Δευτέρα στα Χανιά για τα εκατοντάδες κενά στα σχολεία
sholika-vivlia.jpg
Ένωση Διευθυντών: Απαράδεκτη ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών για τη μεταφορά των σχολικών βιβλίων
Το πρόβλημα ξεκίνησε ήδη από τον Μάιο του 2025, όταν ο «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» παρέδωσε μόλις το 40-50% της απαιτούμενης ποσότητας των βιβλίων για το σχολικό...
Ένωση Διευθυντών: Απαράδεκτη ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών για τη μεταφορά των σχολικών βιβλίων