Thumbnail
Επιβεβαιώνεται προηγούμενο ρεπορτάζ του alfavita.gr

Όπως είχαμε αποκαλύψει τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκεφτόταν την δημιουργία μιας μεταβατικής περιόδου για τους πτυχιούχους φοιτητές των ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προωθεί διάταξη η οποία  θα δίνει την δυνατότητα στους πτυχιούχοχυς του ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ αλλά και σε όσους ήδη είναι φοιτητές εφόσον το επιθυμούν να τους χορηγηθεί πτυχίο Πανεπιστημίου.

Οι απόφοιτοι όπως και οι τωρινοί φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα με παρακολούθηση έξτρα μαθημάτων που θα καθορίζει το κάθε τμήμα να λαμβάνουν πτυχίο Πανεπιστημίου.

Το alfavita.gr θα δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα σχετικα με το ποιους θα αφορά η συγκεκριμένη διάταξη

Όπως πολύ σωστά σημειώνει ο καθηγητής του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Γιώργος Βαρελίδης το νομοσχέδιο δεν έχει την παραμικρή αναφορά ή ρύθμιση για τους χιλιάδες απόφοιτους των υφιστάμενων Τμημάτων.  Δεν προβλέπονται διαδικασίες αντιστοίχισης του νέου με το προγενέστερο πτυχίο, δεν υπάρχει κανένα εδάφιο που να υπενθυμίζει – έστω – ότι στο μέλλον κάπως θα ρυθμιστεί το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων με ενιαία διαδικασία για παλαιούς και νέους απόφοιτους, δεν υπάρχει πρόνοια – όπως επανειλημμένως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις – για τον έως σήμερα απόφοιτο που θα ήθελε να ολοκληρώσει το νεότερο κύκλο σπουδών που θα εφαρμοστεί με το νέο ακαδημαϊκό φορέα. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και δεν έχει αναδειχθεί μέχρι στιγμής στις πραγματικές του διαστάσεις.

Σύμφωνα με οσα εύστοχα τονίζει ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. Γιώργος Βαρελίδης, συνδυάζεται δε, με το επίσης άλυτο για δεκαετίες θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων, ειδικά σε ορισμένες ειδικότητες (μηχανικών κ.ά.), όπου δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο άσκησης επαγγέλματος στα ιδιωτικά έργα για τους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ, γεγονός μοναδικό  και αδιανόητο για το ευρωπαϊκό δίκαιο και την ευρωπαϊκή εργασιακή πραγματικότητα.

Πως θα πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου οι τωρινοί φοιτητές των ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ Γαβρόγλου όσοι σπουδάζουν τώρα στα ΤΕΙ, θα μπορούν από το επόμενο έτος εφόσον θέλουν να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίο Δυτικής αττικής θα αναζητήσουν τα πρόσθετα που πρέπει να κάνουν.

Το κάθε τμήμα θα αποφασίσει για το ποια μαθήματα χρειάζεται να παρακολουθήσει ο κάθε απόφοιτος που θα θελήσει να πάρει πτυχιό από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

2ο SPOUDASE FESTIVAL 

Το Spoudase Festival, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Σπουδών στην Ελλάδα έρχεται για 2η συνεχή χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου ΑΘηναίων στις 19 και 20 Μαϊου.

Πάνω από 200 εκθέτες θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους και τις δραστηριότητες τους σε 20.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη γιορτή της Εκπαίδευσης στη νότια Ευρώπη

Δείτε το Promo Βιντεο

Η παρουσίά του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθήνας στο 1o Spoudase Festival

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΡΟΧΑΙΟ
Τραγωδία στον Πειραιά: 40χρονος νεκρός και 33χρονη διασωληνωμένη μετά από σφοδρή πρόσκρουση σε κολώνα
Το νέο τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα θανατηφόρων τροχαίων που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Τραγωδία στον Πειραιά: 40χρονος νεκρός και 33χρονη διασωληνωμένη μετά από σφοδρή πρόσκρουση σε κολώνα
makaronia
Φουρνιστά ζυμαρικά με κρεμώδες εσωτερικό και τραγανή επιφάνεια
Ζουμερά στο εσωτερικό, με ροδοψημένη και τραγανή επιφάνεια, συνδυάζοντας αρώματα και γεύσεις που συναρπάζουν σε κάθε μπουκιά.
Φουρνιστά ζυμαρικά με κρεμώδες εσωτερικό και τραγανή επιφάνεια