Αποκλειστικό! Ανακαλείται η τοποθέτηση 6 Διευθυντών σχολείων
Άνω κάτω στην Λάρισα με τις ανακλήσεις  6 Διευθυντών σχολείων

Η τοποθέτηση έξι διευθυντών σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του νομού Λάρισας, ανακαλείται και οι ίδιοι ζητείται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους!

Υποχρεώνονται να αποχωρήσουν από το γραφείο του διευθυντή στα σχολεία όπου τοποθετήθηκαν, μετά την απόφαση ανάκλησης που έλαβε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, λόγω «παραβίασης της νομιμότητας της προβλεπόμενης διαδικασίας υποβολής αιτήσεων προτίμησης σχολικών μονάδων». Πρόκειται συγκεκριμένα για υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες μέρες το alfavita.gr, μετά από εμπεριστατωμένη καταγγελία αιρετών του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, εκπροσώπων της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών του ν. Λάρισας.

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη καταγγελίες αιρετών του ΠΥΣΔΕ Λάρισας για εκπρόθεσμες δηλώσεις προτίμησης σχολείων, διευθυντών, προέβη σε σχετική έρευνα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκε το χρονικό περιθώριο της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται, η κ. Αναστασοπούλου, έχοντας υπόψη μεταξύ άλλων και τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, με τα «α) τα ονόματα των υποψηφίων διευθυντών που προέβησαν σε προσωρινή αποθήκευση-οριστικοποίηση της δήλωσής τους μετά τη λήξη της προθεσμίας της 12ης νυχτερινής της 25ης -7-2017 και β) τα ονόματα των υποψηφίων διευθυντών που κατέθεσαν εκπρόθεσμες αιτήσεις και μπήκαν στο σύστημα μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας», αποφάσισε τη «μερική ανάκληση τοποθέτησης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων της Δ/θμιας Εκπ/σης Λάρισας», την οποία κοινοποιεί και στο Υπουργείο Παιδείας.

Στην απόφαση αναγράφονται τα ονόματα των διευθυντών που θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Ανακαλούμε την απόφαση με αρ. πρωτ: 8143/28-7-2017 -ΑΔΑ:Ψ3ΕΛ4653ΠΣ-2ΣΝ-, με την οποία, μετά από σχετική πρόταση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας, είχαμε προβεί στην τοποθέτηση των κάτωθι εκπαιδευτικών σε θέσεις Διευθυντών των κάτωθι Σχολικών Μονάδων. Η ανάκληση λαμβάνει χώρα για λόγους νομιμότητας και συγκεκριμένα για λόγους παράβασης της εξωτερικής νομιμότητας, η οποία συνίσταται στην εκπρόθεσμη εκ μέρους τους οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής τους δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων και Ε.Κ..:

1) Τέλιου Λεωνίδα του Αθανασίου ο οποίος τοποθετήθηκε Διευθυντής στο 8ο Γυμνάσιο Λάρισας.
2) Παππά Θεόδωρου του Πέτρου ο οποίος τοποθετήθηκε Διευθυντής στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας.
3) Διβάνη Ελένη του Βασιλείου η οποία τοποθετήθηκε Διευθύντρια στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας.
4) Ντελή Χρήστου του Γεωργίου ο οποίος τοποθετήθηκε Διευθυντής στο Γυμνάσιο & Λ.Τ. Αρμενίου.
5) Πατσίδη Αντωνίου του Νικολάου ο οποίος τοποθετήθηκε Διευθυντής στο Γυμνάσιο Γόννων.
6) Παπατόλια Ιωάννη του Γεωργίου ο οποίος τοποθετήθηκε Διευθυντής στο Γενικό Λύκειο Φαλάνης.
Αναπέμπουμε στο Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας την απόφαση περί ανάκλησης της τοποθέτησης σε διευθυντικές θέσεις των παραπάνω εκπαιδευτικών προκειμένου το τελευταίο να επαναλάβει την από 27- 7-2017 πρότασή του περί τοποθέτησης διευθυντών σχολικών μονάδων και Ε.Κ. του νομού Λάρισας, μη συμπεριλαμβάνοντας στη νέα πρότασή του τα ονόματα των εν λόγω εκπρόθεσμων εκπαιδευτικών.
Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί παραμένουν στον κυρωμένο τελικό ενιαίο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων της ΔΔΕ Λάρισας.
ΟΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στον ίδιο πίνακα παραμένουν και οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι αιτήσεις ήταν εκπρόθεσμες, είτε λόγω οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών τους δηλώσεων μετά την παρέλευση της 12ης νυχτερινής της 25ης -7- 2017, είτε λόγω κατάθεσης των αιτήσεων προτιμήσεων, επίσης μετά την παρέλευση της εν λόγω προθεσμίας και οι οποίοι είναι: Α) Υποψήφιοι που εκπρόθεσμα κατέθεσαν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις προτίμησης:
1) Τσεγγελίδης Παύλος του Χαράλαμπου
2) Τασσιόπουλος Ευάγγελος του Δημητρίου
3) Μπαντραλέξης Εμμανουήλ του Νικολάου
4) Κολοκοτρώνης Δημήτριος του Νικολάου
Β) Υποψήφιοι που εκπρόθεσμα κατέθεσαν τις δηλώσεις προτίμησης και οι οποίοι μπήκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα:
1) Γιακοβής Δημήτριος του Βασιλείου
2) Δημητρίου Παναγιώτης του Ελευθέριου
3) Περράκη Αλεξάνδρα του Νικολάου».

best of network

σχετικά άρθρα

Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης
Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης
Ομιλία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής
Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης
Δήμαρχος Λειψών σε Γαβρόγλου: Δεν σας επιτρέπω να γίνετε ο ηθικός αυτουργός του λουκέτου στα σχολεία μας
Δήμαρχος Λειψών σε Γαβρόγλου: Δεν σας επιτρέπω να γίνετε ο ηθικός αυτουργός του λουκέτου στα σχολεία μας
Επιστολή-καταπέλτης του Φώτη Μάγγου προς τον υπουργό Παιδείας για το σύστημα διορισμών και την κατάργηση της διπλής μοριοδότησης
Δήμαρχος Λειψών σε Γαβρόγλου: Δεν σας επιτρέπω να γίνετε ο ηθικός αυτουργός του λουκέτου στα σχολεία μας