Thumbnail
Εικαστική Έκθεση των φοιτητών του Προγράμματος Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης» με θέμα: «Τέχνη και Εκπαίδευση: Δημιουργικές Συναντήσεις»

 

 

Με έμπνευση την οικονομική μετανάστευση, οι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, σας προσκαλούν στην έκθεση «Τέχνη και Εκπαίδευση: Δημιουργικές Συναντήσεις» το τριήμερο 17 με 19 Μαΐου 2017. Στα πλαίσια της έκθεσης η οποία αποτελείται από εικαστικά έργα των φοιτητών, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στις 18 Μαΐου 2017 και ώρες 14:00-17:00 στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου, με παρουσιάσεις καταξιωμένων ομιλητών από τους χώρους της εκπαίδευσης και της τέχνης.

Η μετανάστευση αποτελεί φαινόμενο πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο. Η πολυπλοκότητά του, οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί ένα φαινόμενο εγγενές της ανθρώπινης εξέλιξης, της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής και του πολιτισμού. Μία από τις κατηγορίες αυτής, είναι και η οικονομική μετανάστευση, η οποία όπως προδίδει και η ονομασία της, οφείλεται κυρίως σε παράγοντες που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνεπώς και των ίδιων των ατόμων που τρέπονται σε φυγή. Η οικονομική μετανάστευση που παρουσιάζει μια διαρκή επικαιρότητα στις μέρες μας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Τα αίτια και οι επιπτώσεις της, παλιότερα και σήμερα, έχουν εν μέρει διαφοροποιηθεί, υπάρχει όμως ένας κοινός τόπος αιτιών και αποτελεσμάτων σε όλη την διαχρονική εξέλιξή της. Διαχρονική επιδίωξη των ανθρώπων είναι η προσπάθεια βελτίωσης των βιοποριστικών συνθηκών τους και η αποφυγή της διαφορετικής-αρνητικής αντιμετώπισής τους από το κατεστημένο. Με γνώμονα τα αίτια και αποτελέσματα της οικονομικής μετανάστευσης της εποχής μας, οι φοιτητές χρησιμοποιούν την τέχνη ως γλώσσα επικοινωνίας και εκφράζονται μέσα από αυτήν, αποτυπώνοντας τι σημαίνει για τον καθένα τους η έννοια της οικονομικής μετανάστευσης.

Η χρήση των τεχνών στη διδασκαλία των οικονομικών και της πληροφορικής, όπως και σε κάθε διδασκαλία, είναι ικανή να συμπληρώσει το εκπαιδευτικό έργο, υποστηρίζοντας την καλλιτεχνική έκφραση, προτάσσοντας την μοναδικότητα των μαθητών, κινητοποιώντας την επιθυμία για έρευνα και δημιουργία, αναπτύσσοντας τις ικανότητες και τις δεξιότητες, διαμορφώνοντας παράλληλα αξίες, στάσεις και συμπεριφορές.

Η διαμόρφωση ενός οικείου περιβάλλοντος, μέσα από τα εργαστήρια που διενεργήθηκαν για την υλοποίηση των εικαστικών έργων, ήταν καθοριστική για να καταφέρει η εκφραστικότητα των φοιτητών να βρει χώρο και να εκδηλωθεί. Η συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών έδωσε την αύρα του προαπαιτούμενου συναισθήματος ελευθερίας για την παραγωγή τέχνης από τους φοιτητές. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στo: [email protected]

Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης»

ΕΔΩ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αναλυτικά σε μορφή pdf

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης
Επαγγελματικός προσανατολισμός: Στελέχη της αγοράς εκπαιδεύουν μαθητές - Η νέα καινοτόμος δράση
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο διασύνδεσης σχολείου και αγοράς εργασίας...
Επαγγελματικός προσανατολισμός: Στελέχη της αγοράς εκπαιδεύουν μαθητές - Η νέα καινοτόμος δράση
Σεμινάρια επιμόρφωσης
Εκπαιδευτικοί: Όχι στην «κανονικότητα» των απλήρωτων σεμιναρίων εκτός ωραρίου
«Σεβαστείτε το ωράριο και τον ρόλο μας» - Οι εκπαιδευτικοί λένε «όχι» στις υποχρεωτικές επιμορφώσεις μετά το σχόλασμα
Εκπαιδευτικοί: Όχι στην «κανονικότητα» των απλήρωτων σεμιναρίων εκτός ωραρίου
sxoliki giorti
Αυτή την Παρασκευή και όχι την Δευτέρα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης
Γιατί στα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης η εθνική επέτειος θα γιορταστεί άλλη μέρα
Αυτή την Παρασκευή και όχι την Δευτέρα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης