Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΑΣΓΜΕ

«Ο εκλεγμένος εκπρόσωπος γονέων δεν είναι εξωσχολικός»

Την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου, καταδικάζει το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Η ΑΣΓΜΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη και καλεί τις Ομοσπονδίες Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τα όργανα των μαθητών, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ, η δίωξη γίνεται ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο. «Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία», σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, τονίζοντας: «Οι σύλλογοι γονέων και οι Ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της σχολικής κοινότητας, που είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο γραμματέας, με την ιδιότητά του, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα, ως αναπόσπαστο μέλος της, για την πανελλαδική κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων Καλαμάτας, Κορίνθου, Αργους και Σπάρτης. Τη μέρα αυτή, όλοι οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με τους γονείς τους βρισκόντουσαν σε πανελλαδική κινητοποίηση, ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία τετάρτη 21/1 στην Αττική
Κλειστά σχολεία την Πέμπτη: Πού δεν θα γίνουν μαθήματα και για ποιο λόγο
Μια μικρή παύση πριν από την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, ειδικά σε μια περίοδο αυξημένης πίεσης για τους υποψηφίους εξετάσεων.
Κλειστά σχολεία την Πέμπτη: Πού δεν θα γίνουν μαθήματα και για ποιο λόγο
αμεα
ΟΙΕΛΕ: Καταγγέλλει παράνομες διαγραφές και «πόρτα» σε μαθητές με αναπηρία από ιδιωτικά σχολεία
Το Κλαδικό Ινστιτούτο της ΟΙΕΛΕ ζητά τον υποχρεωτικό διορισμό Ειδικών Παιδαγωγών στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
ΟΙΕΛΕ: Καταγγέλλει παράνομες διαγραφές και «πόρτα» σε μαθητές με αναπηρία από ιδιωτικά σχολεία
Αργυρό μετάλλιο για την Ελένη Παπασταματοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Para Taekwondo στο Μόναχο
Έλενα Παπασταματοπούλου: «Ασημένια» στην Ευρώπη η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ένα μάθημα ζωής, θέλησης και ψυχικού σθένους από την Ελληνίδα Παραολυμπιονίκη που αγωνίστηκε τραυματισμένη για την ελληνική σημαία
Έλενα Παπασταματοπούλου: «Ασημένια» στην Ευρώπη η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων