Εκπαίδευση 0

Ξαναρχίζει η ενισχυτική διδασκαλία - Αυξάνονται οι θέσεις στο ΕΑΠ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού

Στις προτεραιότητες του για το επόμενο διάστημα, όπως την επαναφορά του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία, τη δυνατότητα να εισάγονται περισσότεροι φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμια αλλά και τη δρομολόγηση χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για την ερχόμενη χρονιά, αναφέρθηκε ο υπουργός Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ξαναλειτουργούν οι τάξεις ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία, που κατά τεκμήριο απευθύνονται σε παιδιά από ανώτερες κοινωνικές ομάδες, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε φροντιστήριο. Αναφερόμενος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο τόνισε πως «ανοίγουμε το ΕΑΠ προκειμένου χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των εισακτέων να μπορούν να παίρνουν μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι».

Πρόσθεσε μάλιστα πως με αυτό το μέτρο θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για πολλούς νέους επιστήμονες. Ειδική μνεία στην ανάγκη να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έκανε ο υπουργός Παιδείας. «Αναλόγως της πορείας των δημόσιων οικονομικών, σχεδιάζουμε το ενδεχόμενο χιλιάδων προσλήψεων φέτος προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της κάλυψης των μονίμων κενών από αναπληρωτές με χρήματα του ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση