Thumbnail
Οικονομία στο πρόχειρο και να αποφύγουν να γεμίσουν όλο το τετράδιο, γιατί δύσκολα θα πάρουν και δεύτερο.

Οικονομία στους επιτηρητές και τα τετράδια κάνει το υπουργείο Παιδείας, λόγω των μειωμένων κονδυλίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, όπως προκύπτει από τις σχετικές εγκυκλίους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν οικονομία στο πρόχειρο και να αποφύγουν να γεμίσουν όλο το τετράδιο, γιατί δύσκολα θα πάρουν και δεύτερο.

Λιγότεροι επιτηρητές σε μεγαλύτερες αίθουσες.

«Κατά τον ορισμό των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, παρακαλούμε ο αριθμός των επιτηρητών που θα οριστούν να είναι ο απολύτως αναγκαίος» αναφέρεται στην εγκύκλιο.

"Επίσης, κατά τον ορισμό των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, παρακαλούμε ο αριθμός των επιτηρητών που θα οριστούν να είναι ο απολύτως αναγκαίος"

Σχετικά με τη χορήγηση δεύτερου τετραδίου, η σχετική εγκύκλιος αναφέρει

«Οι πρόεδροι των κέντρων εξέτασης πρέπει να επιστήσουν την προσοχή στους υποψηφίους για τη σωστή διαχείριση του χώρου του τετραδίου (16 φύλλα), ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις τους. αναφέρει η εγκύκλιος Σε καμία περίπτωση δεν θα χορηγηθεί σε υποψήφιο δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ και πιθανής άδειας.»

Διακυβεύεται η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών

Σε επιστολή του ο Υφυπουργός Παιδείας, προς τον  Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφέρει πως διακυβεύεται η ομαλή διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:"Η μη επαναφορά του προϋπολογισμού για τις Πανελλαδικές διακυβεύει την ομαλή διεξαγωγή τους. Το πρόβλημα εύρεσης εκπαιδευτικών για να στελεχώσουν και να στηρίξουν τον μηχανισμό θα λάβει μεγάλες διαστάσεις"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με μαθητές στη Βουλή
Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Αντί τα παιδιά να παίζουν, μένουν απορροφημένα στα κινητά τους»
Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Η τεχνολογία απειλεί να αποξενώσει τον άνθρωπο. Αντί τα παιδιά να παίζουν, να αναπτύσσουν τις σχέσεις τους, και έτσι να...
Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Αντί τα παιδιά να παίζουν, μένουν απορροφημένα στα κινητά τους»
mathimatika
«Τα Μαθηματικά είναι για όλους»: Το μήνυμα της Κίνησης για την Αλλαγή στη Μαθηματική Εκπαίδευση
«Να ξαναγίνει η ΕΜΕ χώρος διαλόγου και συνεργασίας» – Παρέμβαση της ΚΑΜΕΚΠ
«Τα Μαθηματικά είναι για όλους»: Το μήνυμα της Κίνησης για την Αλλαγή στη Μαθηματική Εκπαίδευση