Thumbnail
«Η Αριστερά είναι το όπιο του λαού»

Ως απειλή για το "έθνος" και τη "θρησκεία" θεωρεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, τους πρόσφυγες και την Αριστερά. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί φυσικά αυτή του η τοποθέτηση, καθώς πάμπολλες φορές στο παρελθόν έχει καταφερθεί ενάντια στις δύο αυτές "κατηγορίες", χρωματίζοντας ταυτόχρονα και τις πολιτικοϊδεολογικές του διαφορές.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο Αμβρόσιος αναφέρεται στο γεγονός της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για "ψυχική ανακούφιση", καθώς "ακούσθηκε ηχηρά η φωνή της Εκκλησίας". "Αντιθέτως", συμπληρώνει ο μητροπολίτης, "οι παράγοντες, που μισούν την Εκκλησία και καταστρέφουν τήν Ελλάδα, άνθρωποι και παράγοντες της αριστερής κουλτούρας, εταράχθησαν σφόδρα! Έχασαν τον ύπνο τους! Κυριολεκτικώς δαιμονίσθηκαν!"

Ακόμη αναφέρεται στον Νίκο Φίλη ως τον ανεκδιήγητο τέως Υπουργό "α-Παιδείας", ενώ επιτίθεται και στα έντυπα "Αυγή" και "Εφημερίδα των Συντακτών" για άρθρα τους σχετικά με το ζήτημα.

«Η Αριστερά είναι το όπιο του λαού» γράφει ακόμη ο Αμβρόσιος, παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο της γνωστής υπερσυντηρητικής-ακροδεξιάς εφημερίδας "ΕΣΤΙΑ", παραθέτοντας μάλιστα και απόσπασμα.

Το άρθρο κλείνει ως εξής: "Μακαριώτατε, στήθι εδραίος και αμετακίνητος! Είμεθα στο πλευρό Σας! Κληρικοί και λαϊκοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, πλούσιοι και πένητες, πεπαιδευμένοι και απαίδευτοι, νέοι και γέροι, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΙΜΕΘΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!"

Σημειώνεται ότι κάτω από το άρθρο αυτό στο προσωπικό blog του Αμβρόσιου, υπάρχουν διάφορες ρατσιστικoύ χαρακτήρα αναρτήσεις με ρητορική ακροδεξιάς, καθώς και μεμονομένα αποσπάσματα άρθρων διαφόρων εντύπων που δημιουργούν κλίμα ισλαμοφοβίας και ξενοφοβίας, κινούμενα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα