makaronia-kimas
Σε ανάκληση προϊόντος προχώρησε ο ΕΦΕΤ

Για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά φρέσκων ζυμαρικών, προέλευσης Ιταλίας, τα οποία μπορεί να περιέχουν αραχίδες, από διασταυρούμενη επιμόλυνση της πρώτης ύλης, ενώ στην επισήμανση τους δεν αναγράφεται, ενημερώθηκε ο ΕΦΕΤ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Το προϊόν

Πρόκειται για το προϊόν με ξενόγλωσση ονομασία πώλησης «Girasoli vegani spinaci e anacardi 250x6» και εμπορική ονομασία «Bertagni Plant Cuisine».

Η ελληνική ονομασία πώλησης του προϊόντος είναι «Φρέσκα Ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους», ενώ οι ημερομηνίες ανάλωσης, στις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι: 28/4, 5/5, 12/5, 20/5, 27/5, 3/6 και 10/6.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», η οποία το έχει ήδη αποσύρει από τα καταστήματά της.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν και είναι αλλεργικοί σε αραχίδες να μην το καταναλώσουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka
Αποκλεισμός εκπροσώπων ΕΛΜΕ σε μαθητικό συλλαλητήριο: Καταγγελίες για ύβρεις και απειλές
Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει απαράδεκτες πρακτικές αποκλεισμού από την κομματική φρουρά του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη και καλεί σε...
Αποκλεισμός εκπροσώπων ΕΛΜΕ σε μαθητικό συλλαλητήριο: Καταγγελίες για ύβρεις και απειλές
Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Ψηφιακή κάρτα με… δακτυλικό αποτύπωμα βάζει στο στόχαστρο τις «κοπάνες»
Σύμφωνα με το υπουργείο υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που δηλώνουν παρουσία με το «χτύπημα» της κάρτας το πρωί και αποχωρούν
Δημόσιο: Ψηφιακή κάρτα με… δακτυλικό αποτύπωμα βάζει στο στόχαστρο τις «κοπάνες»