εκπαιδευτικός
«Οι εκπαιδευτικοί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε με κάθε συλλογική μορφή που επιλέγουμε, για τη διάσωση του δημόσιου σχολείου, για το καλό του κλάδου και των μαθητών μας»

Έξι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δ' Αθήνας κατηγορούν με κοινή τους ανακοίνωση τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ’ ΠΕ Αθήνας για αυταρχική και απαράδεκτη συμπεριφορά με απειλές και τρομοκρατία ενάντια σε εκπαιδευτικούς που απεργούν και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Αποκορύφωμα σε όλα αυτά είναι ότι ο συγκεκριμένος Διευθυντής Εκπαίδευσης έστειλε στον Πρόεδρο του ΣΕΠΕ Καλλιθέας-Μοσχάτου έγγραφο με τίτλο «Υποχρέωση σε ανάκληση λεγομένων», διότι, όπως ισχυρίζεται, «ειπώθηκαν εκ μέρους σας -παρουσία μαρτύρων- απρεπείς εκφράσεις» και τον καλεί να ανακαλέσει εντός πέντε ημερών.

«Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα κάμψει την απεργιακή μας αγωνιστικότητα και θα ανοίξει τον δρόμο του εκφοβισμού και για άλλους συναδέλφους μας, ματαιοπονεί», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, η ΔΟΕ καλεί την ανάκληση του συγκεκριμένου εγγράφου, κάνοντας λόγο ότι «το έγγραφο έχει, ξεκάθαρα, εκφοβιστικό χαρακτήρα καθώς και χαρακτήρα ευθείας παρέμβασης στο δικαίωμα (όχι μόνο συνδικαλιστικό αλλά και κάθε ατόμου) της ελεύθερης έκφρασης και διαφορετικής άποψης, με χρήση, μάλιστα, πολιτικών-συνδικαλιστικών επιχειρημάτων».

Η ανακοίνωση των ΣΕΠΕ της Δ’ Αθήνας:

ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», ΤΑΥΡΟΥ «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ», ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων ΠΕ της Δ΄ Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στις 11/4, με αφορμή τις απαράδεκτες απαντήσεις του στα εξώδικα προκήρυξης Απεργίας Αποχής των Συλλόγων μας ,ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ΄ ΠΕ Αθήνας, απέστειλε στον συνάδελφο Γιάννη Κουφόπουλο, Πρόεδρο του Σ.Ε.Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου έγγραφο με τίτλο «Υποχρέωση σε ανάκληση λεγομένων», διότι, όπως ισχυρίζεται, «ειπώθηκαν εκ μέρους σας -παρουσία μαρτύρων- απρεπείς εκφράσεις, οι οποίες θίγουν την υπηρεσιακή υπόσταση αλλά και την προσωπικότητα του προαναφερθέντος, καθότι τον «συνδέουν» με κείμενα της 7χρονης δικτατορίας» και ακολούθως τον καλεί να ανακαλέσει εντός πέντε ημερών!

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η πράξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα αυταρχικό ολίσθημα εν μέσω σωρείας άλλων, αφού κανείς και καμία δεν χρησιμοποίησε “απρεπείς εκφράσεις” ούτε φυσικά, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου είπε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο, από όσα είπαμε, όλες και όλοι, οι εκπρόσωποι των ΣΕΠΕ που τοποθετηθήκαμε στις 11-4-2024!

Η πράξη αυτή του Διευθυντή Π.Ε. Δ’ Αθήνας προσθέτει άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα αντίστοιχων συμπεριφορών και εγγράφων, όπως:

  • Οι εντολές του για παρακράτηση τρίωρων στάσεων εργασίας και όχι μονόωρων όπως έχουν κηρύξει οι Σύλλογοι σε απεργούς εκπαιδευτικούς, μέλη μας
  • Η συστηματική, από μέρους του, υποκατάσταση της κρίσης των δικαστικών αρχών με αυθαίρετες ερμηνείες σχετικά με τη νομιμότητα των απεργιών και κινητοποιήσεών μας, με τελευταίο κρούσμα την «γνωμοδότησή» του ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν για στάσεις εργασίας!!!
  • Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του προς τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. και οι γραπτές αναφορές του τύπου: «Ως εκ τούτου καλείστε να ανακαλέσετε την προδήλως παράνομη προκήρυξη από το πρωτοβάθμιο σωματείο σας της απεργίας-αποχής, την οποία και έχετε αποφασίσει και γνωστοποιήσει, καθώς παραπλανείτε και οδηγείτε τους συναδέλφους σε μη σύννομες πράξεις με δυσμενείς για εκείνους συνέπειες" αναφορές που υποτιμούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων που προσήλθαν αθρόα και αποφάσισαν στις Γενικές μας Συνελεύσεις τη συνέχιση της Απεργίας-Αποχής.
  • Ο λεκτικός προπηλακισμός της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Ο Θουκυδίδης", την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού καθώς και οι προσβλητικοί και μειωτικοί χαρακτηρισμοί προς τους παρευρισκόμενους/ες μέλη ΔΣ της Δ' Αθήνας και συναδέλφισσες, συναδέλφους, κατά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στο κτήριο της Διεύθυνσης ΠΕ Δ' Αθηνών.
  • Οι «αυστηρές συμβουλευτικές παρατηρήσεις-συστάσεις» μετά από έγγραφη κλήση σε ακρόαση, σε συνάδελφο που γνωστοποίησε με ιδιωτικό μήνυμα στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων της σχολικής μονάδας, τα κενά και την αδυναμία αναπλήρωσής τους από την Δ’ Δ.Π.Ε. Αθήνας.
  • Οι προφορικές εντολές για μετακινήσεις εκπαιδευτικών και αναπλήρωση κενών από εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης.
  • Η έλλειψη μέριμνας για τη στελέχωση των Τ.Υ. ΖΕΠ και των Τ.Ε. και για την κάλυψη κενών ασθενούντων εκπαιδευτικών.

Ο κατάλογος των ολισθημάτων είναι πλέον πολύ μακρύς!

Η προσήλωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και η υπονόμευση με κάθε δυνατό τρόπο των απεργιακών μας κινητοποιήσεων, στις οποίες συμμετέχουν αδιάκοπα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί της Δ.Π.Ε. της Δ’ Αθήνας και δεκάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα παρά τις συνεχείς συκοφαντίες, τη μονομερή προπαγάνδα και τις ασφυκτικές πιέσεις στους απεργούς, τον οδηγεί σε διοικητικά αυθαίρετες ενέργειες, σε αόριστες, ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες, σε αυταρχικές συμπεριφορές, σε απαξιωτικές και προσβλητικές διατυπώσεις εναντίον των εκλεγμένων Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων αλλά και στελεχών εκπαίδευσης που δεν υποτάσσονται, σε περιφρονητικές και υποτιμητικές διατυπώσεις για τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών, σε αντιδημοκρατικές πολιτικές πρακτικές επιβολής και αμφισβήτησης του δικαιώματος διαφορετικής άποψης, σε υιοθέτηση τελικά μιας πολιτικής αντίληψης που επιχειρεί να ματαιώσει τον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, τον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, την κατάταξη και τους αποκλεισμούς των μαθητών, τον επιθεωρητισμό.

Τελευταίο δείγμα αυταρχικής συμπεριφοράς αποτελεί η χρήση υπηρεσιακού εγγράφου ως εξωδίκου!

Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα κάμψει την απεργιακή μας αγωνιστικότητα και θα ανοίξει τον δρόμο του εκφοβισμού και για άλλους συναδέλφους μας, ματαιοπονεί!

Η επικίνδυνη κλιμάκωση της αυταρχικής συμπεριφοράς με στόχο την τρομοκράτηση των συναδέλφων και την περιστολή συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων πρέπει να σταματήσει «εδώ και τώρα»!

Σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο του «βασιλικότερου του βασιλέως», τον οποίον έχει επιλέξει, υπάρχει η κοινωνική κατακραυγή, η συλλογική εκπαιδευτική αντίδραση και ο καθ’ οιονδήποτε τρόπο θεσμικός έλεγχος με όλα τα μέσα που προσφέρει το πολιτειακό πλαίσιο λειτουργίας.

ΩΣ ΕΔΩ!

Οι εκπαιδευτικοί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε με κάθε συλλογική μορφή που επιλέγουμε, για τη διάσωση του δημόσιου σχολείου, για το καλό του κλάδου και των μαθητών μας!

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική συστράτευση, σε αγωνιστική ενότητα και αλληλεγγύη

Συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι να ανατραπεί η επίθεση που δέχεται η μαχόμενη εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο

Καλούμε τους ΣΕΠΕ, τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα καταγγελίας των αντιεκπαιδευτικών επιλογών του ΥΠΑΙΘΑ και του Διευθυντή της Δ’ ΔΠΕ Αθήνας, των τακτικών τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και της απόπειρας απαγόρευσης του απεργιακού δικαιώματος

Θα οριστεί παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ’ Διεύθυνση Π.Ε.

Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν συνδικαλιστικά, νομικά και οικονομικά

Μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά θα βγούμε νικητές!

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Κάλεσμα σε άμεση ανάκληση εγγράφου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας, να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφό του το οποίο επιδόθηκε στον Πρόεδρο του Σ.Ε.Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, συνάδελφο Γιάννη Κουφόπουλο, με τίτλο «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ», με την αιτιολογία ότι «ειπώθηκαν εκ μέρους σας -παρουσία μαρτύρων- απρεπείς εκφράσεις, οι οποίες θίγουν την υπηρεσιακή υπόσταση αλλά και την προσωπικότητα του προαναφερθέντος, καθότι τον “συνδέουν” με κείμενα της 7χρονης δικτατορίας» καλώντας τον να ανακαλέσει εντός πέντε ημερών!

Θεωρούμε πως, πέρα από τον καταδικαστέο, απαξιωτικό τρόπο, όπως καταγγέλλουν Σ.Ε.Π.Ε. της Διεύθυνσης Δ΄ Αθήνας,  με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα εκλεγμένα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και οι συνδικαλιστικές πράξεις-διαδικασίες, είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται, άμεσα ή έμμεσα, η διοικητική σχέση του Διευθυντή Εκπαίδευσης (το έγγραφο περί «ανάκλησης» αποτελεί έγγραφο της Δ΄ Διεύθυνσης και όχι του προσώπου που φέρει την ιδιότητα του Διευθυντή Εκπαίδευσης) με τον εκπαιδευτικό της Δ΄ Διεύθυνσης ο οποίος έχει και την ιδιότητα του εκλεγμένου Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Το έγγραφο έχει, ξεκάθαρα, εκφοβιστικό χαρακτήρα καθώς και χαρακτήρα ευθείας παρέμβασης στο δικαίωμα (όχι μόνο συνδικαλιστικό αλλά και κάθε ατόμου) της ελεύθερης έκφρασης και διαφορετικής άποψης, με χρήση, μάλιστα, πολιτικών-συνδικαλιστικών επιχειρημάτων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει πλήρως την ελεύθερη, υγιή συνδικαλιστική δράση και έκφραση και τον συνάδελφο Πρόεδρο του  Σ.Ε.Π.Ε. Καλλιθέας-Μοσχάτου, Γιάννη Κουφόπουλο, τον οποίο θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο, υπερασπιζόμενο κοινωνικές – πολιτικές κατακτήσεις αιώνων, οι οποίες δεν είναι δυνατό να αμφισβητούνται στο πλαίσιο του αυταρχικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει  κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με στόχο την «διά πυρός και σιδήρου» επιβολή της αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
παραλίες
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις
Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες...
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις