Thumbnail
Έκθετος ο Βενιζέλος από τις σοβαρότατες καταγγελίες Διώτη

 

Σοβαρότατες καταγγελίες οι οποίες χρίζουν εισαγγελικής διερεύνησης, διατύπωσε ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάνης Διώτης, αναφορικά με τη στάση του κ. Βενιζέλου στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.
 
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Διώτης ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κλήθηκε με ρητή εντολή του κ. Βενιζέλου, όταν o σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ< κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών, να ελέγξει 750 ονόματα, από ένα κατάλογο 54.000 προσώπων για φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τα ονόματα ελλήνων καταθετών οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια είχαν μεταφέρει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Και ο κ. Διώτης έλαβε εντολή να τα ελέγξει. Ωστόσο, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, αντί για 750 ονόματα έλαβε τελικά 743. Δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος αφαίρεσε από τα 750 ονόματα, περί τα επτά δίχως να εξηγήσει για ποιο λόγο. Τα παράξενα όμως δε σταματούν εδώ αλλά έχουν και συνέχεια.
 
Ο σχετικός κατάλογος τον οποίο ο κ. Βενιζέλος παρείχε στον κ. Διώτη περιείχε άσχετους με τα ελεγκτέα πρόσωπα ΑΦΜ αλλά και άλλες ελλείψεις που καθιστούσαν αδύνατο τον έλεγχο. Σαν κάποιος να μην ήθελε ποτέ να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και οι φοροφυγάδες να ελεγχθούν. Και σα να μην έφτανε αυτό, όταν ο κ. Διώτης ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να σταλεί διόρθωση του καταλόγου με ακριβή στοιχεία, ο κατάλογος αυτός ουδέποτε εστάλη.
 
Την ίδια ώρα βέβαια ο κ. Βενιζέλος, εμφανίζονταν στα κανάλια και στην κοινή γνώμη ως ο κατεξοχήν διώκτης της φοροδιαφυγής. Οχυρωμένος πίσω από τα υποτιθέμενα 750 ονόματα που είχε δώσει στον κ. Διώτη για να ελέγξει.
 
Στη συνέχεια ο κ. Διώτης έδωσε εντολή για πλήρη έλεγχο όλων των φυσικών προσώπων που είχαν μεταφέρει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ, και μάλιστα για το χρονικό διάστημα των ετών 2000–2012.
 
Τα παραπάνω είναι γνωστά και στους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος. Τα ανέφερε ο κ. Διώτης στο υπόμνημά του προς τους κκ Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος στις 24-10-2012.
 
Το αν επρόκειτο για επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Βενιζέλου, για σκόπιμη παραποίηση και απόκρυψη στοιχείων ή λάθος των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, που θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις.
 
koutipandoras.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Επίδομα παιδιού
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Από τις 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και τροποποιήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για προθεσμίες και προϋποθέσεις.
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Μαθητές εξετάσεις
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές
Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές – Σε εξέλιξη απολυμάνσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις αντί μαθημάτων
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές