Thumbnail
ΔΗΜΑΡ - «Ναι» στα αντεργατικά μέτρα, αλλά ... αργότερα!
 

Αποκαλυπτικές οι δηλώσεις των στελεχών της, που εκλιπαρούν για μια διευκόλυνση από κυβέρνηση και τρόικα

Προκλητικό εμπαιγμό του λαού συνιστά η στάση της ΔΗΜΑΡ, που - προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα και να μετριάσει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η στρατηγική της υπέρ της ΕΕ και των μέτρων, εκλιπαρεί για μια ελάχιστη «παραχώρηση» που θα της επιτρέψει να ψηφίσει το πακέτο ή να μετατεθεί χρονικά η συζήτηση των εργασιακών ανατροπών!

Είναι παραπάνω από αποκαλυπτικές οι δηλώσεις κορυφαίων της στελεχών. Ο Θ. Μαργαρίτης δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουν οι εταίροι την «ιδιαιτερότητα αυτού του κυβερνητικού συνασπισμού» και «η συζήτηση για τα εργασιακά να έρθει σε μια άλλη χρονική στιγμή»! Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε υπέδειξε σαν «μια τεχνική λύση» να έρθει ξεχωριστά για ψήφιση το εργασιακό και αν δεν περάσει υπέδειξε στον Α. Σαμαρά να πει, «εμείς κύριοι ψηφίσαμε όλα αυτά τα μέτρα, είναι δυσμενή μέτρα για τη χώρα μας στα εργασιακά μέτρα δεν έχω πλειοψηφία στη Βουλή, τι να κάνω, πραξικόπημα;»!

Διεμήνυσε, πάντως, ότι οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να κάνουν πολλές υποχωρήσεις «για το καλό της χώρας» και συμβιβασμούς, αλλά ...με μια δίκαιη λιτότητα! Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Σπ. Λυκούδης στον ρ/σ της ΝΕΤ δήλωσε πως αν πάρουν πίσω κάποιες πλευρές, τότε θα υπερψηφίσουν τα μέτρα, αφού θέλουν «τη συνοχή της κυβέρνησης και να μην υπάρξει πολιτική και κυβερνητική κρίση».

Με τη σειρά του, και ο Δ. Χατζησωκράτης πρόσθεσε ότι «αφού δεν γίνεται αποδεκτή η δεύτερη πρόταση "ας το ξαναδούμε μετά από πέντε μήνες να έχει ηρεμήσει η ελληνική κοινωνία να αρχίσουμε να ανασαίνουμε", πάμε τρίτη πρόταση και λέμε φέρτε το ξεχωριστά». Μάλιστα, εξέφρασε και το παράπονο ότι οι ηγεσίες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν εκτιμούν το γεγονός ότι «ένα κόμμα της αριστεράς αντιμετωπίζει με "θετικό" τρόπο περικοπές επώδυνες 13,5 δισ.». Με σαφήνεια, πάντως, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ «σε καμία περίπτωση» δε θα ρίξει την κυβέρνηση.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Τσούκαλης («Αθήνα 9.84») άφησε αιχμές σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «η ΔΗΜΑΡ μπήκε στην κυβέρνηση και διαπραγματεύεται το τερατώδες επώδυνο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ (...) δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμα αυτή η διαπραγματευτική γραμμή να είναι εθνική και να εκφράζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας (...) Υπάρχει, δυστυχώς, πρόβλημα και εσωτερικής διαπραγμάτευσης, ενώ θέλαμε να είναι μόνο διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους».

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30/10/2012

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιπολ
Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Η 47χρονη είχε καταγγείλει τον δράστη τον Μάρτιο
Ο 28χρονος ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε γιατί φέρεται να τον διέβαλλε σε κοινούς γνωστούς – Συνελήφθη με δύο μαχαίρια
Γυναικοκτονία στο Χαλάνδρι: Η 47χρονη είχε καταγγείλει τον δράστη τον Μάρτιο
ατμιστές
Επείγουσα προειδοποίηση για ατμιστές: Τα επιστόμια των ηλεκτρονικών τσιγάρων κρύβουν επικίνδυνους μύκητες
Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δείχνει ότι οι χρήστες μπορεί να εισπνέουν παθογόνους μύκητες που προκαλούν πνευμονικά προβλήματα
Επείγουσα προειδοποίηση για ατμιστές: Τα επιστόμια των ηλεκτρονικών τσιγάρων κρύβουν επικίνδυνους μύκητες