Τράπεζες: Ποιοι παίρνουν δώρο 100 ευρώ και επιβράβευση έως 8% στο σούπερ μάρκετ

Πολιτική 0

Βαρουφάκης για συγκυβέρνηση με Τσίπρα: «Προτιμώ τον θάνατο»

varoyfakis
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε στο OPEN για το πολιτικό σκηνικό, τις προτάσεις των κομμάτων και τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό

Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο:

«Θα ήθελα να αφιερώσω ένα τραγούδι σε όλους αυτούς. Θυμάστε την αλησμόνητη Μαρία Δημητριάδη να τραγουδάει Θάνο Μικρούτσικο. "Υπαλληλίσκοι φοβισμένοι, τους έχω βαρεθεί". Νομίζω δεν χρειάζεται ανάλυση».

Βαρουφάκης: «Προτιμώ τον θάνατο» για συγκυβέρνηση με Τσίπρα

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας των κομμάτων, υποστηρίζοντας πως οι διαφορές μεταξύ Ανδρουλάκη και Τσίπρα είναι μικρές.

«Ας μιλάμε για αυτά που ενδιαφέρουν τον κόσμο. Ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Εμείς προτείνουμε να κάνουν μία κυβέρνηση δύο ή τρεις. Οι διαφορές τους είναι απειροελάχιστες, και του Ανδρουλάκη και του Τσίπρα.

Για παράδειγμα το καρτέλ ενέργειας. Και οι δύο μιλούν για περιορισμούς στις τιμές και φορολόγηση του πλούτου. Οι στρατιές λογιστών αυτών των ομίλων είναι πιο ισχυροί από αυτούς της ΑΑΔΕ. Δεν πρόκειται να τα βάλουν μαζί τους».

Η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Σχολιάζοντας την προγραμματική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα σκληρός, επαναφέροντας την κριτική του για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού μετά το δημοψήφισμα.

«Είναι εκτός θέματος ο κ. Τσίπρας. Τη νύχτα του δημοψηφίσματος έθεσε εαυτόν εκτός προοδευτικής παράταξης. Από τότε καταθέτει συνεχώς διαπιστευτήρια στο καρτέλ.

Το σάπιο σύκο ωρίμασε. Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές. Τι άλλες αλληγορίες να βρω; Οι άνθρωποι που ουσιαστικά κήδεψαν την Αριστερά, ήταν αυτοί που μιλούσαν στο ονομά της. Υπάρχει περίπτωση ο Ανδρέας να αναγνώριζε το σημερινό ΠΑΣΟΚ;»

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Εμείς είμαστε καταδικασμένοι να μπούμε στη Βουλή. Παραμένουμε ζωντανοί στα κινήματα, στους χώρους δουλειάς.

Προφανώς δεν θα μπούμε σε κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Να σας το πως λίγο έντονα. Προτιμώ τον θάνατο. Το δις εξαμαρτείν....Μία φορά τον στήριξα με όλο μου το "είναι", και είδατε τι έγινε».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γιώργος Λεβεντίδης: Στα 17 του από το Ζάννειο στο Durham – Ο μαθητής που ξεπέρασε τα όρια του σχολικού προγράμματος

Κλειδιά πάνω στην πόρτα τη νύχτα: Είναι τελικά σωστό ή λάθος;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική