Κατερίνα Νοτοπούλου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κατερίνα Νοτοπούλου για αυτοάνοσο: «Πάλεψα για τη ζωή μου τους πρώτους μήνες, πρακτικά δεν ακούω»

Η ζωή της Κατερίνας Νοτοπούλου άλλαξε ριζικά μέσα σε μια νύχτα, όταν ένα αυτοάνοσο νόσημα προκάλεσε ξαφνική απώλεια ακοής. Σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή εκπομπή «Female» της Ανθής Σαλαγκούδη, η βουλευτής μίλησε ανοιχτά για την περίοδο που πάλευε με το σπάνιο αυτοάνοσο από το 2015, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες στη διάγνωση και την ένταση της μάχης για τη ζωή της.

«Ήταν ένας εφιάλτης που με καθήλωσε σωματικά. Δεν ήταν μόνο αυτό. Η απώλεια ακοής είναι αυτό που έμεινε», περιέγραψε η ίδια, αναδεικνύοντας τον αντίκτυπο της ασθένειας σε πολλαπλά επίπεδα.

Η καθημερινότητα της Νοτοπούλου πλέον βασίζεται στη λεκτική ανάγνωση των χειλιών, καθώς τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια. «Πρακτικά, δεν ακούω», εξομολογείται με ειλικρίνεια.

Η βουλεύτρια μίλησε επίσης για τις «αόρατες αναπηρίες» και το πώς επηρεάζουν την καθημερινή ζωή: «Μαθαίνεις να ζεις με αυτά, χρειάζεται χρόνος. Δεν ήμουν όπως είμαι τώρα. Κατακτάς με καινούργιο τρόπο τις αισθήσεις και την επικοινωνία. Σίγουρα με πείσμωσε πάρα πολύ στο ότι θέλω να ακούσω, θέλω να ακούω τους ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν μπορώ με τα αυτιά μου, θέλω πάρα πολύ να ακούω αυτό που έχουν να μου πουν. Ναι, είναι ο λόγος της ύπαρξής μου».

Αναφερόμενη στους πρώτους κρίσιμους μήνες, εξηγεί πως «κυριολεκτικά χρειάστηκε να παλέψω για τη ζωή μου. Και η επαναφορά σε μία ομαλότητα ήταν εξαιρετικά αβέβαιη. Στη συνέχεια, σιγά σιγά έμαθα να υπάρχω με άλλο τρόπο. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική η προσπάθεια. Χρειάστηκα βοήθεια και υποστήριξη για να αποδεχτώ και να αγαπήσω τον καινούργιο μου εαυτό με την αναπηρία, να πιστέψω πως μπορώ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εβε
Εφιάλτης στο Έβερεστ: Η στιγμή που γιγαντιαία χιονοστιβάδα ισοπεδώνει κατασκήνωση βάσης
Ορειβάτες καταγράφουν τη μάχη τους με τα στοιχεία της φύσης στην οροφή του κόσμου
Εφιάλτης στο Έβερεστ: Η στιγμή που γιγαντιαία χιονοστιβάδα ισοπεδώνει κατασκήνωση βάσης
Δημαρχείο
Μπαράζ προσλήψεων στους Δήμους: 1.101 θέσεις εργασίας για την κάλυψη εποχικών και κατεπειγουσών αναγκών
Εποχική ενίσχυση για Δήμους και Περιφέρειες: Πού ζητείται προσωπικό για καθαριότητα, πυρασφάλεια και προσχολική αγωγή
Μπαράζ προσλήψεων στους Δήμους: 1.101 θέσεις εργασίας για την κάλυψη εποχικών και κατεπειγουσών αναγκών
δασκαλος
Συνταξιοδοτικό «μπλόκο» σε 2.000 εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης – Ζητούν αναγνώριση του χαμένου χρόνου
Αίτημα ΟΛΤΕΕ προς την Πολιτεία: Νομοθετική αποκατάσταση για τη διετία της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών (2013–2015)
Συνταξιοδοτικό «μπλόκο» σε 2.000 εκπαιδευτικούς της επαγγελματικής εκπαίδευσης – Ζητούν αναγνώριση του χαμένου χρόνου