Έλενα Ακρίτα
Υγειονομικοί στο ΕΣΥ υπό… εντολή σιωπής – Καταγγελία για αντιδημοκρατικές πρακτικές

Με πρωτοβουλία της Έλενας Ακρίτα και 13 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., κατατέθηκε στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με πρωτοφανή εντολή φίμωσης των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι υγειονομικοί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ καλούνται να μην κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης χωρίς προηγούμενη άδεια από τον διοικητή. Η εντολή δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη βίαιη καταστολή εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αττικόν, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η εντολή αυτή περιορίζει τη δημόσια εικόνα των προβλημάτων του ΕΣΥ, παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης και θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση. Καλούν τον υπουργό Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την οδηγία και να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις των νοσοκομείων.

Στην ερώτηση, οι βουλευτές ζητούν επίσης να διευκρινιστεί αν η εντολή δόθηκε από τον ίδιο τον υπουργό και ποιο νομικό πλαίσιο ή αιτιολογία τη στηρίζει.

Η ερώτηση υπογράφεται από τις/τους βουλευτές: Έλενα Ακρίτα, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Καλλιόπη Βέττα, Ειρήνη (Ρένα) Δούρου, Μίλτο Ζαμπάρα, Νίνα Κασιμάτη, Χάρη Μαμουλάκη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Κώστα Μπάρκα, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γεώργιο Παπαηλιού, Νίκο Παππά και Παρθένα (Πόπη) Τσαπανίδου.

Δείτε την ερώτηση ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Χαϊδάρι: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη μετά την πτώση – Τέσσερις ανακοπές μέσα στο χειρουργείο
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της μαθήτριας – Συγκλονίζουν οι περιγραφές των γιατρών για την υπεράνθρωπη προσπάθεια διάσωσης
Χαϊδάρι: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη μετά την πτώση – Τέσσερις ανακοπές μέσα στο χειρουργείο