Η Μαρία Καρυστιανού στη Βουλή
«Θέλουμε να σταματήσει η ατιμωρησία» δηλώνει – Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των Τεμπών έξω από τη Βουλή

Δυναμική παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουλίου, η Μαρία Καρυστιανού, καταθέτοντας υπόμνημα με 1,3 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος πολιτικών προσώπων.

«Ζητάμε την τιμωρία των υπευθύνων»

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η κ. Καρυστιανού τόνισε με έμφαση: «Θέλουμε να σταματήσει η ατιμωρησία. Ζητάμε την τιμωρία των υπόλογων πολιτικών όταν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Αναμένουμε το τι θα πράξει η Βουλή με το αίτημά μας».

Το υπόμνημα κατατέθηκε στην ειδική γραμματεία της Βουλής και περιλαμβάνει εκατομμύρια υπογραφές πολιτών που ζητούν ισότητα απέναντι στον νόμο, τέλος στην ατιμωρησία, και ουσιαστική λογοδοσία.

Ενός λεπτού σιγή για τα Τέμπη έξω από τη Βουλή

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση της κ. Καρυστιανού και της ομάδας που τη συνόδευε, οι οποίοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή έξω από το Κοινοβούλιο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Καταθέσαμε τις υπογραφές που συγκεντρώσαμε οι οποίες αφορούν στο νόμο περί βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας. Ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε την τιμωρία των υπόλογων πολιτικών όταν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Ζητάμε να μην καταπατηθεί άλλο το Σύνταγμα, καθώς από τα πρώτα άρθρα του Συντάγματος ορίζεται ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους», δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού.

υπόμνημα με 1,3 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας

 

υπόμνημα με 1,3 εκατομμύρια υπογραφές πολιτών υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας - Δεν καλύπτονται οι 72 θέσεις
Το ΑΣΕΠ δημοσίευσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων ορθοφωνίας στο πλαίσιο της προκήρυξης 2Γ/2024 για την πρόσληψη 72 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας - Δεν καλύπτονται οι 72 θέσεις
ektakto
Μαθήτρια έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου της στο Χαϊδάρι – Βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο

Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε στο 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, όπου μια μαθήτρια νοσηλεύεται σε εξαιρετικά...

Μαθήτρια έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου της στο Χαϊδάρι – Βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο