ανδρουλάκης
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ /INTIME NEWS
Ανδρουλάκης για Τριαντόπουλο: H παραπομπή του «θα γίνει σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι βάσει των επικοινωνιακών παιχνιδιών, που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία»

Δικαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τον δρόμο ώστε να οδηγηθεί στον φυσικό δικαστή, όμως, η παραπομπή του «θα γίνει σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι βάσει των επικοινωνιακών παιχνιδιών, που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία».

Η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

η πρωτοβουλία που πήραμε για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Τριαντόπουλο δικαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις.

Αν δεν είχαμε πάρει αυτήν την πρωτοβουλία, ο κ. Τριαντόπουλος θα ήταν ακόμη υπουργός.

Εμείς, λοιπόν, ανοίξαμε τον δρόμο για να οδηγηθεί στον φυσικό δικαστή. Η παραπομπή του, όμως, θα γίνει σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι βάσει των επικοινωνιακών παιχνιδιών, που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Είμαστε συνεπείς στη διαχείριση κορυφαίων υποθέσεων, που πλήττουν την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου.

Όσο δε αφορά το θέμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης προ της συνταγματικής αναθεώρησης για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τον καλωσορίζουμε.

Είναι μία θέση, που έχουμε διατυπώσει πολύ νωρίς δημόσια. Την ώρα μάλιστα που αυτός, το κόμμα του και οι βουλευτές του σήκωναν τείχος προστασίας στον κ. Καραμανλή όταν μας είχαν αρνηθεί τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη σύμβαση της τηλεδιοίκησης, που αν είχε υλοποιηθεί στην ώρα της ουδέποτε θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία.

Είναι, λοιπόν, πραγματικά αδιανόητο σήμερα να μας κάνουν μαθήματα σε κορυφαία ζητήματα, που αφορούν στην αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου, αυτοί που όταν εμείς τα θέσαμε, έλεγαν ότι “παίζουμε” με τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βομβαρδισμός του Ιράν στο Ισραήλ
Ιράν αντεπιτίθεται: Το Ισραήλ σύντομα «δεν θα είναι πια κατοικήσιμο»
Το Ιράν δεσμεύτηκε να δώσει “καταστροφική απάντηση” στις τελευταίες επιθέσεις του Ισραήλ, απειλώντας πως σύντομα "το Ισραήλ δεν θα είναι πλέον...
Ιράν αντεπιτίθεται: Το Ισραήλ σύντομα «δεν θα είναι πια κατοικήσιμο»