Γιώργος Φλωρίδης
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών»

«Για να μιλήσω στη γλώσσα του λαού όσοι επικαλούνται τα μπαζώματα αυτοί είναι για τα μπάζα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση για τα Τέμπη.

«Αυτή η κυβέρνηση της δήθεν συγκάλυψης τον Ιούλιο του 2023 ανταποκρινόμενη άμεσα σε αίτημα των ανακριτών έφερε διάταξη για να διευρυνθεί η δυνατότητα ανακριτών αν ακούσουν το υλικό. Οι προβλέψεις που υπήρχαν δεν επέτρεπαν να ακουστούν οι πέραν του επιχειρησιακού πεδίου συνομιλίες», υποστήριξε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Στον ΣΥΡΙΖA έχω νέα. Τη διάταξη αυτή δεν την ψηφίσατε. Την διάταξη που έφερε η κυβέρνηση για να δώσει τη δυνατότητα στους ανακριτές για να ακούσουν τι έλεγε κάθε εμπλεκόμενος δεν την ψηφίσατε. Και οι άλλοι υποκριτές οι κύριοι και οι κυρίες της Νίκης», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση της συγκάλυψης προχώρησε σε μια άλλη κίνηση για να διευκολύνει τη δικαιοσύνη».

Μάλιστα, έφερε διάταξη στον Ποινικό Κώδικα σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η ανάγκη να οδηγεί ο εισαγγελέας την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο αντί του ακροατηρίου. «Έτσι πλέον κερδίζουμε χρόνο», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε έντονα από την αντιπολίτευση.

Επίσης, προανήγγειλε ότι προχωρά η κατασκευή του χώρου στη Λάρισα για να διεξαχθεί η δίκη. «Θα είναι έτοιμος στη Λάρισα μέχρι τέλος Μαΐου. Θέσεις για 100 δικηγόρους, αίθουσα διασκέψεων για να μη ζήσουμε την τραγωδία με το Μάτι, που όταν τελείωσε δεν βρίσκατε αίθουσα να γίνει η δίκη», τόνισε.

Ο Γ. Φλώριδης μίλησε για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης σε ότι αφορά την τραγωδία των Τεμπών και ισχυρίστηκε ότι στόχος ορισμένων είναι να ελαχιστοποιηθεί έως καταργηθεί η εμπιστοσύνη του λαού απέναντι στους θεσμούς. «Όλη αυτή η αμφισβήτηση που έφτασε να αμφισβητεί τη δικαιοσύνη είναι αυτό που στρώνει το δρόμο, που ο Μ. Θεοδωράκης είπε για τον αριστερόστροφο φασισμό. Όταν επέλθει η αμφισβήτηση των βασικών θεσμών τότε ο φασισμός υπό οποιαδήποτε μορφή έχει πετύχει το σκοπό του» είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katolisthisi
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση - 7.900 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους
Παπούα Νέα Γουινέα: Συγκλονιστικές δορυφορικές εικόνες από την φονική κατολίσθηση (Pic/Vid)
ekpaideutikoi
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»
Η θέση των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «η Αθηνά» σχετικά με τα ζητήματα των σχολικών μονάδων
Εκπαιδευτικοί: «Να αγωνιστούμε από κοινού για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών»