Έλενα Ακρίτα για Ποινικό Κώδικα: «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης»
«Μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της, που αποκλείει και φιμώνει μάρτυρες, μιλάει για δικαιοσύνη»

Τον αυταρχισμό και την υποκρισία της κυβέρνησης και του Υπουργού Δικαιοσύνης στηλίτευσε κατά την ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, η βουλευτής Επικρατείας και αναπλ.τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Ακρίτα

«Μια κυβέρνηση που προσπαθεί κακήν κακώς να κουκουλώσει την τραγωδία των Τεμπών, να βγάλει λάδι τον υπεύθυνο υπουργό της, που αποκλείει και φιμώνει μάρτυρες, μιλάει για δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα. «Μια κυβέρνηση που φρόντιζε από την πρώτη στιγμή για την ατιμωρησία των ισχυρών: τραπεζιτών, υπουργών της Νοβάρτις ή των υπευθύνων για τις υποκλοπές».

«Το σχέδιο νόμου του κ. Φλωρίδη είναι ένα αυταρχικό τερατούργημα που καταγγέλλεται από όλο τον νομικό κόσμο, ανεξαρτήτως κομμάτων”, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, “που έρχεται να ικανοποιήσει ένα δικό της κοινό που ντοπάρεται με γεμάτες φυλακές, δήθεν δρακόντειους νόμους και αμείλικτους Ιαβέρηδες για μικροπαραβάτες».

Όσον αφορά το τμήμα του νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία, η τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. επισήμανε ότι περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την έμφυλη βία, τις συστάσεις οργάνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και με τις γυναικείες οργανώσεις της χώρας μας. Σχετικά, η Έλενα Ακρίτα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και άλλοι 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας.

Η βουλευτής Επικρατείας τόνισε πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην άρση του πλέγματος που επιτρέπει την κακοποίηση γυναικών. Από τη συμπεριφορά των μέσων ενημέρωσης («έγκλημα πάθους»), μέχρι τη στάση της αστυνομίας και την ίδια την κοινωνία («δεν είχε δώσει δικαιώματα»). “Συνεπώς, το νομοσχέδιο όφειλε να περιλαμβάνει προβλέψεις για την καθιέρωση μιας κατά ταχείας, κατά προτεραιότητα ανακριτικής και δικαστικής διαδικασίας, ώστε να αποτρέπεται η κλιμάκωση της βίαιης συμπεριφοράς, που ενίοτε οδηγεί και σε γυναικοκτονία. Μαζί με υπηρεσίες που θα προσφέρουν ολοκληρωμένη νομική, ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη του θύματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε σε σειρά γυναικών που πριν δολοφονηθούν, είχαν καταγγείλει ότι είχαν υποστεί βία από τον κακοποιητή τους, χωρίς αυτό να αποτρέψει το τέλος τους.

Κλείνοντας και απαντώντας σε ένα προηγηθέν αντιαριστερό και εθνικιστικό παραλήρημα του κ. Φλωρίδη, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε «Τι Βορίδης, τι Φλωρίδης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πορείες στις ΗΠΑ για τη νέα δολοφονία στην Μινεάπολη από πράκτορες της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
Σε κλίμα εμπόλεμης ζώνης οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ μετά τη νέα δολοφονία στη Μινεάπολη – «Πράκτορες του χάους» οι ομοσπονδιακοί της ICE
ΗΠΑ: Κύμα οργής σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE
ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής
Μνημόνιο Συνεργασίας ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας στον τομέα της Εκπαιδευτικής Πληροφορικής
Στρατηγική συμμαχία ΠΑ.Σ.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το μέλλον της Πληροφορικής