ανδρουλάκης
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ /INTIME NEWS
Ανδρουλάκης: Προαναγγέλλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη

Ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο για την κυβέρνηση η υπόθεση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, καθώς μετά τις αποκαλύψεις περί «μονταζιέρας» στους διαλόγους του σταθμάρχη, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη σχετική πρωτοβουλία προανήγγειλε σήμερα, Κυριακή (24/3) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Και όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Συγκεκριμένα, σε σχετική δήλωσή του για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα. Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους. Και όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Απέναντί μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου, γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Η πρόταση δυσπιστίας. Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη (26/3).

Πολιτικός «σεισμός» μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Η αποκάλυψη περί αλλοίωσης των διαλόγων του σταθμάρχη της Λάρισας τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος, προκειμένου να «τονιστεί το ανθρώπινο λάθος, το οποίο σαφώς και υπήρξε, αλλά και να αποφευχθεί η διάχυση πολιτικών ευθυνών» -όπως τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος- έχει προκαλέσει «θύελλα» στο πολιτικό σκηνικό και ομοβροντία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντούκα διαμαρτυρία
Μονιμοποίηση νεοδιόριστων: Σήμερα στις 9:30 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την Άμεση Μονιμοποίηση Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών – Παρασκευή 20/2 στο Διοικητικό Εφετείο
Μονιμοποίηση νεοδιόριστων: Σήμερα στις 9:30 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας
vroxes_252863_128495_type13262.jpg
Σκόνη από την Αφρική και καταιγίδες, σήμερα, Παρασκευή: Που θα χρειαστείτε ομπρέλα
Ο καιρός σήμερα Παρασκευή: Πού θα χρειαστείτε ομπρέλα – Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη
Σκόνη από την Αφρική και καταιγίδες, σήμερα, Παρασκευή: Που θα χρειαστείτε ομπρέλα
eoppep.png
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή εξατομικευμένου επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών
Στις υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού θα μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή εξατομικευμένου επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών