σύγκρουση τρένων
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Νέα στοιχεία κατατέθηκαν για τα υλικά που έπαιξαν ρόλο στην έκρηξη και τη φωτιά

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Χρήστος Κωνσταντινίδης σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών, προκειμένου να καταθέσει στις ανακριτικές αρχές νέα στοιχεία.

Τα νέα ευρήματα αφορούν τα υλικά που φέρεται να μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο στην έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.

Τα νέα στοιχεία

Επίσης όπως ανέφερε θα κατατεθούν νέα στοιχεία σχετικά με τι ενέργειες που έγιναν στον χώρο τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «...μετά από πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της αλήθειας, παραμένοντας αρωγοί στο έργο των ανακριτικών αρχών καταφέραμε, μετά από πολύ κόπο, με την ομάδα τεχνικών συμβούλων να φέρουμε καινούρια στοιχεία. Τα στοιχεία αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έχει γίνει. Καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και τις πρώτες ημέρες της διαμόρφωσης όλων των ενεργειών που έγιναν εκεί.

Καταδεικνύει, με λεπτομέρειες και όλα όσα δεν έχουν γίνει σύμφωνα με τους κώδικες, που αφορούν και τις προανακριτικές έρευνες και τον τρόπο μεταφοράς των αμαξοστοιχιών. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, έχουν αναλυθεί σε υπέρ υψηλής ευκρίνειας συστήματα στο εξωτερικό και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε στην Εισαγγελία για να επιτελέσει το έργο της».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύεται ο Δημήτριος Χριστοδουλίδης
Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύεται ο Δημήτριος Χριστοδουλίδης
Σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Φυσικής αναγορεύεται ο διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, Δημήτριος Χριστοδουλίδης,...
Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύεται ο Δημήτριος Χριστοδουλίδης
Η Ολομέλεια της Βουλής
Εκλογικός νόμος: Σαρωτικές αλλαγές με «γερμανικό μοντέλο» και μείωση βουλευτών
Το σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει επτά μεγάλες περιφέρειες, μονοεδρικές χωρίς σταυρό και συνολικό αριθμό εδρών από 200 έως 250
Εκλογικός νόμος: Σαρωτικές αλλαγές με «γερμανικό μοντέλο» και μείωση βουλευτών