nea_aristera
«Η ποινικοποίηση της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου δεν θα περάσει», τονίζει η Νέα Αριστερά

Τη στήριξή τους προς τους φοιτητές και τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, εκφράζει η Νέα Αριστερά.

Με ανακοίνωσή της τονίζει πως σε μια πρωτοφανή κίνηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προαταρκτική εξέταση και θέτει υπό έρευνα προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων. 

«Η Νέα Αριστερά στέκεται απερίφραστα δίπλα στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και τις αποφάσεις των μαζικών τους συνελεύσεων. H διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου και η απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ποινικοποίηση της υπεράσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου δεν θα περάσει

Την ώρα που οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστήμιου εντείνονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλης της χώρας ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του εκβιάζουν ακόμα και με διακοπή της χρηματοδότησης βάζοντας στο στόχαστρο τους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και τις πρυτανικές Αρχές. 

Σε μια πρωτοφανή κίνηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προαταρκτική εξέταση και θέτει υπό έρευνα προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών όσους συμμετέχουν στις καταλήψεις, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων. 

Η Νέα Αριστερά στέκεται απερίφραστα δίπλα στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα και τις αποφάσεις των μαζικών τους συνελεύσεων. H διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου και η απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος δεν θα περάσουν. 

Προς εκείνους που επεξεργάζονται σενάρια έντασης και καταστολής, το λέμε ξεκάθαρα: Ούτε να το σκέφτεστε.

Προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες: Έχετε το ισχυρότερο όπλο, το δίκιο σας και την αξιοπρέπεια του αγώνα. Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές
Πτυχίο και μεταπτυχιακό «πακέτο» :Τα 115 τμήματα ΑΕΙ που το πτυχίο τους ισοδυναμεί με μεταπτυχιακό
Αυτά είναι τα 115 Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων που το πτυχίο τους ισοδυναμεί με μεταπτυχιακό τίτλο
Πτυχίο και μεταπτυχιακό «πακέτο» :Τα 115 τμήματα ΑΕΙ που το πτυχίο τους ισοδυναμεί με μεταπτυχιακό
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Νέες σχολές, αλλαγές στα πεδία και ενίσχυση σύνδεσης με την αγορά εργασίας
Πανελλαδικές 2026: Όλες οι αλλαγές στα Τμήματα και τις Σχολές ανά Επιστημονικό Πεδίο
Πανελλαδικές 2026: Νέες σχολές, αλλαγές στα πεδία και ενίσχυση σύνδεσης με την αγορά εργασίας