αρετη
Φώτο: Intime
Μέσω επιστολής της εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής της

Ακόμα μια απώλεια βουλευτή μετρά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπουλου.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σημειώνεται πως η Αρετή Παπαϊωάννου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είναι μητέρα του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος πριν από περίπου τρεις εβδομάδες διεγράφη από το κόμμα χωρίς αναλυτική αιτιολόγηση και δεν παρέδωσε την έδρα του

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής κάνει λόγο για απαξιωτικές συμπεριφορές εις βάρος της, μετά την αποπομπή του γιου της από το κόμμα.

Ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραχωρήσει την έδρα της στο κόμμα και θα συνεχίσει να ασκεί το κοινοβουλευτικό έργο από τη θέση της ανεξάρτητης βουλευτού.

Η επιστολή της:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) της «Πλεύσης Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απαξιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της Κ.Ο. -και ορισμένων μελών αυτής- προς το πρόσωπό μου, έπειτα -κυρίως- από την αποπομπή του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση.

Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφώνησα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ'όλες τις επίμονες προσπάθειές μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή», με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή μου -προσωπική και πολιτική- από τις κομματικές εργασίες.

Το έτος 2016, οπότε και γνώρισα την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και έχοντας πεισθεί από το όραμα της, συνυπέγραψα την ιδρυτική διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας. Αγωνίστηκα σκληρά από διάφορα μετερίζια στις εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο του έτους 2019 όσο και αυτές του τρέχοντος έτους, εντασσόμενη κατόπιν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κατά σώμα και πνεύμα, με γνώμονα να στηρίξουμε ένα δυναμικό αντιπολιτευτικό μέτωπο που να υπηρετεί με ευσυνειδησία και σθένος τα συμφέροντα του ελληνικού Λαού που χειμάζεται και αδικείται. Μέχρι που στην ίδια Ομάδα βρέθηκα απολογούμενη και υπόλογη αναιτίως.

Η απαίτηση της αρχηγού της Πλεύσης Ελευθερίας να της προ-απευθύνω «δήλωση», ότι «θα παραδώσω την έδρα, όποτε μου ζητηθεί» είναι σαφές ότι τελούσε υπό την αυτονόητη αντίστοιχη ηθική δέσμευσή της ότι θα σέβεται την προσωπικότητά μου. Δέσμευση, η οποία αυτοανακλήθηκε με τη συμπεριφορά που επέδειξε στο πρόσωπό μου η κυρία Κωνσταντοπούλου. Συνεπώς η ανεξαρτητοποίησή μου είναι μονόδρομος.

Το αξίωμα του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Επιβάλλεται, λοιπόν, αυτός να μάχεται καθημερινά, και με όλες του τις δυνάμεις, ως αντιπρόσωπος του Έθνους και υπηρέτης του Λαού. Δεν του πρέπει να βρίσκεται στον «πάγκο», αμέτοχος, ούτε «τιμωρία», ανέστιος. Για κάθε έναν Βουλευτή που δεν ρίχνεται στην μάχη, η Κυβέρνηση αλαζονεύεται, η Αντιπολίτευση απισχναίνεται, η Δημοκρατία ασθενεί.

Αυτήν την μάχη σκοπεύω να την συνεχίσω. Επειδή πάντα πορευόμουν στην οικογενειακή, πολιτική και επαγγελματική μου ζωή με ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και παρρησία, αξίες από τις οποίες θα συνεχίσω να εμφορούμαι μέχρι τέλους.

Μετά εκτιμήσεως,

Αρετή I. Παπάίωάννου Βουλευτής Β1 Θεσσαλονίκης».

επιστολη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες