γεωργουλης

Μονόδρομος ήταν για την Κουμουνδούρου η αποπομπή του Αλέξη Γεωργούλη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που,  όπως ανακοινώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  υπήρξε αίτημα των βελγικών εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του.

Το θέμα κρίθηκε ως ιδιαίτερα σοβαρό από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε εις βάρος του ευρωβουλευτή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση «για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια» σύμφωνα με τη δήλωση του ίδιου του καταγγελλόμενου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαφαίνεται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση, μία υφέρπουσα ενόχληση η οποία δε σχετίζεται μόνο με τον πυρήνα μιας ούτως ή άλλως σοβαρής καταγγελίας αλλά και με το γεγονός πως ο ευρωβουλευτής που τέθηκε εκτός κόμματος δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως για την ύπαρξή της και άφησε τις καταστάσεις να εξελιχθούν αφήνοντας το κόμμα του στο σκοτάδι.

Στενή συνεργάτης του Ανδρουλάκη η καταγγέλλουσα

Το θέμα γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο διότι σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγέλλουσα δεν είναι μόνο νομική σύμβουλος στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές αλλά συγχρόνως φέρεται να είναι στενή συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως μέλος ανώτερου συλλογικού οργάνου του κόμματός. Οι πληροφορίες δε, επιμένουν ότι η καταγγέλλουσα σχεδιάζεται να συμπεριληφθεί και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία αυτά και η σχέση της με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αποτρέπουν σκέψεις πως η ίδια η νομική σύμβουλος που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση πιθανότατα να είχε ενημερώσει την ηγεσία του κόμματός της.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει αρνηθεί την κατηγορία με κατηγορηματικό τρόπο κάτι που αποτυπώνεται και στη δήλωσή του: «Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σ’ αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται -μάλλον όχι τυχαία- λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας». 

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

Θρίλερ με τους Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν: «Δεν έχουν χειρουργηθεί και περιμένουν γιατρό» - Τανκς ανοίξουν πυρ δίπλα στις πόρτες

Έρχεται η απόφαση Πλεύρη για την κατανομή επιπλέον 200 εκατ. ευρώ στα φάρμακα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπατιστα
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η Άννα Μπατιστάτου θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για την Πρυτανεία
Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου ευχαριστεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Η Άννα Μπατιστάτου θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για την Πρυτανεία
SEEMOUS
ΕΚΠΑ: Οκτώ φοιτητές διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS
Κορυφαία επίδοση φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με 3 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS
ΕΚΠΑ: Οκτώ φοιτητές διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη: Ο ΔΟΑΤΑΠ δεν δίνει "λευκή επιταγή" σε κανένα μεταπτυχιακό εξωτερικού
Τι απαντά στη Βουλή η Σοφία Ζαχαράκη για τα «μαϊμού» μεταπτυχιακά και τις καταγγελίες για τους τίτλους σπουδών
Σοφία Ζαχαράκη: Ο ΔΟΑΤΑΠ δεν δίνει "λευκή επιταγή" σε κανένα μεταπτυχιακό εξωτερικού
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Όταν η συνδικαλιστική δράση γίνεται «έγκλημα» – Η υπόθεση που διχάζει τον Πειραιά
«Δεν θα περάσουν οι διώξεις» – Μαζική αντίσταση ενάντια στις ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών την Τρίτη 23 Μαρτίου
Όταν η συνδικαλιστική δράση γίνεται «έγκλημα» – Η υπόθεση που διχάζει τον Πειραιά