Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Σ. Νικολάου στην Κω στα μέσα Αυγούστου
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως η υπηρεσιακή επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 6-9 Αυγούστου, ενώ στη «Διαύγεια» σημειώνεται πως θα παραμείνει μέχρι τις 15 Αυγούστου

Στο επίκεντρο κοινοβουλευτικού ελέγχου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, με ερώτηση που συνυπογράφουν 30 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μια αίτηση κατάθεσης εγγράφων που συνυπογράφουν 19 άλλοι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο, ζητούν διευκρινήσεις για την πολυήμερη επίσκεψη που έχει προγραμματίσει να κάνει από τις 6 έως τις 15 Αυγούστου, η κα Νικολάου στην Κω, συνοδεία τεσσάρων ανδρών ασφαλείας.

Πρόκειται για μία επίσκεψη 9 ημερών, η οποία, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια, θα πραγματοποιηθεί «για να επιθεωρήσει τις φυλακές του νησιού και να συναντηθεί με τοπικούς φορείς» και θα κοστίσει συνολικά 3.895,58 ευρώ σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε έξοδα διανυκτερεύσεων και ημερήσιων αποζημιώσεων, οδοιπορικά της ιδίας όσο και των τεσσάρων συνοδών της ασφαλειάς της.Επισημαίνοντας τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούν ότι η γενική γραμματέας «με προσωπική της ανακοίνωση στα social media, υποστήριξε ότι η υπηρεσιακή της επίσκεψη θα διαρκέσει 3 μέρες από 6-9 Αυγούστου και όχι έως 15 Αυγούστου, όπως αναφέρεται στα επίσημα δημόσια έγγραφα και προσθέτει ότι είναι προφανές ότι οι υπόλοιπες 6 ημέρες θα καλυφθούν από προσωπικές της δαπάνες. Σε αυτές περιλαμβάνει και τις δαπάνες διαμονής των 4 συνοδών ασφαλείας καθώς, όπως αναφέρει, λόγω θέσης δεν μπορεί να παραιτηθεί από την συνοδεία ασφαλείας ακόμη κι αν η μετάβασή της γινόταν για λόγους μη υπηρεσιακούς».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι οι επισκέψεις στις φυλακές της Κω και με τους φορείς που θα συναντήσει, «δεν δικαιολογούν την διάρκεια της υπηρεσιακής επίσκεψης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ επίσης δεν διευκρινίζεται με ποια θεσμική ιδιότητα θα συναντηθεί με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς του νησιού» όπως έχει προγραμματίσει. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να απαντήσει εάν είχε ενημερωθεί «για το συγκεκριμένο υπηρεσιακό και προσωπικό ταξίδι της κυρίας Σοφίας Νικολάου στην Κω από 6 έως 15 Αυγούστου 2020, με δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 4 συνοδούς ασφαλείας. Εάν έχει δώσει την έγκρισή του, για την συνολική διάρκεια της επίσκεψης αυτής στη Κω και την παρουσία 4 αστυνομικών-συνοδών ασφαλείας. Πόσο χρόνο άραγε χρειάζεται η κυρία Νικολάου για να συναντηθεί και να συζητήσει τα προβλήματα της φυλακής της Κω, με τον διευθυντή, τον αρχιφύλακα και τον διοικητή της φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος του νησιού, στους 3 θαλάμους του οποίου φιλοξενούνται μόλις 116 κρατούμενοι, ποιες είναι οι συναντήσεις που επικαλείται ότι θα έχει με τοπικούς φορείς και με ποια θεσμική αρμοδιότητα θα συναντηθεί με άλλους τοπικούς φορείς του νησιού. Σε ποια άλλη φυλακή της χώρας, η υπηρεσιακή επίσκεψη της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής είχε την ίδια χρονική διάρκεια;».

Την ίδια ώρα, 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μάρκου, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Προσατάσιας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αίτημα κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τις σπουδές που αναγράφει στο βιογραφικό της η κυρία Σοφία Νικολάου.

Στο κείμενο της ΑΚΕ που υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν πως «στο αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βιογραφικό της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, η γ.γ. κ. Σοφία Νικολάου δηλώνει ότι το 1996 άρχισε τη φοίτησή της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2001. Επίσης στο ίδιο βιογραφικό αναγράφεται επί λέξει ότι «… το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X - Nanterre, στη Γαλλία.» Επειδή από την παραπάνω εξαιρετικά διφορούμενη, ασαφή και αόριστη αναφορά στο βιογραφικό της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, δεν προκύπτει σαφώς ούτε η διάρκεια των σπουδών της, ούτε αν αυτή απέκτησε τελικά κάποιον τίτλο σπουδών από το ως άνω αναφερόμενο γαλλικό πανεπιστήμιο», ζητούν ενημέρωση και να κατατεθεί εάν έχει υπάρξει σχετικός τίτλος σπουδών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Ένα συγκινητικό βίντεο από τη Βηρυτό κάνει το γύρο του κόσμου - Όπως στον «Πιανίστα» του Πολάνσι, παίζει πιάνο στο κατεστραμμένο σπίτι της
Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο ρημαγμένο διαμέρισμά της
Διορισμοί Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής - Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Διορισμοί Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής - Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις οριστικές τοποθετήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
Διορισμοί Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής - Οι αποφάσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης