Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/NikosKotzias/status/1162335998552039425 at this time, please check again later.
megas alexandros agalma skopia
Η πινακίδα που τοποθετήθηκε κάτω από το άγαλμα στο κέντρο των Σκοπίων και η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά

Πινακίδα, με την οποία διευκρινίζεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος «είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων», τοποθετήθηκε κάτω από το άγαλμα του στρατηλάτη, στα Σκόπια.

Την πληροφορία έκανε γνωστή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μέσω tweet, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή συνιστά «άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού».

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι αποτελεί «απάντηση σε όσους με έβρισαν», αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και την κριτική και τις απειλές που δέχθηκε τότε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην ΥΠΕΞ:

«Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων  Ελλήνων. Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν.»

https://twitter.com/NikosKotzias/status/1162335998552039425

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tiri
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό npj Science of Food, τα ώριμα τυριά περιέχουν κατά μέσο όρο 1.857 σωματίδια...
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή