Thumbnail
Νίκος Βούτσης

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Βούτσης το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο. «Είναι ανοιχτό να γίνουν εκλογές τον Μάιο, είτε έτσι είτε αλλιώς εξάλλου τότε θα γίνουν τριπλές εκλογές. Εφόσον, όμως, η επιλογή είναι η συνταγματική, δεν έχω κανέναν λόγο προτιμησιακό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος «γιατί θέλει 2-3 μήνες να εξελιχθεί».

Όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου ο κ. Βούτσης είπε ότι «είναι καλό ότι έχουμε μπει σε μια φάση διευκρινίσεων από όλες τις πλευρές» τονίζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ότι «ο πρωθυπουργός ήταν και είναι πολύ σαφής ότι η συνεργασία με του ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Όλα αυτά θα κριθούν στην πορεία. Όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών τότε θα ξανασυζητήσουμε».

Ειδικά, δε, για το χρονοδιάγραμμα ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι «φαίνεται ότι πηγαίνει προς Φλεβάρη-Μάρτιο αλλά αυτό εξαρτάται από τον οδικό χάρτη του πόσο χρόνο θα χρειαστεί η γείτονα χώρα».

Μιλώντας για το θέμα των συντάξεων ο κ. Βούτσης είπε ότι στον προϋπολογισμό που θα σταλεί στις Βρυξέλλες «δεν θα υπάρχει περικοπή αλλά θα υπάρχει και ένα μείγμα από τα αντίμετρα αλλά και τις ρυθμίσεις για τη φορολογία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ». «Αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε από την κρίση ούτε ότι γλιτώσαμε από το χρέος, πλην όμως από το καθεστώς υπαγόρευσης των πολιτικών έχουμε βγει» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κηφισός
Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά: Έρχεται το μεγάλο έργο που θα «ξεμπλοκάρει» τη Δυτική Αττική
Το μεγαλύτερο οδικό έργο στη Δυτική Αττική, ο Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά, υπόσχεται να αποσυμφορήσει τον Κηφισό και την Εθνική Οδό, με νέους...
Τριπλός Κόμβος Σκαραμαγκά: Έρχεται το μεγάλο έργο που θα «ξεμπλοκάρει» τη Δυτική Αττική
Μάλτα
Προσλήψεις ελληνόφωνων στη Μάλτα: Αναζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών με πλήρες πακέτο μετεγκατάστασης
Η Betsson Group στη Μάλτα αναζητά ελληνόφωνο εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών με πλήρες πακέτο μετεγκατάστασης και παροχών
Προσλήψεις ελληνόφωνων στη Μάλτα: Αναζητείται εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών με πλήρες πακέτο μετεγκατάστασης
dikastiria euelpidwn
Τέλος στην αγωνία των κληρονόμων για τα χρέη του θανόντος – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης
Οι κληρονόμοι δεν πληρώνουν τα χρέη του θανόντος σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Τέλος στην αγωνία των κληρονόμων για τα χρέη του θανόντος – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης