Μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο: Έρχονται 9.454 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω εννέα νέων προκηρύξεων του ΑΣΕΠ

Πολιτική 0

Κεντροαριστερά: Ορίζεται σήμερα το χρονοδιάγραμμα της εκλογής αρχηγού

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να οριστικοποιηθούν ο χρόνος και ο τρόπος εκλογής αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, συνεδριάζει στις 17:00 προκειμένου να οριστικοποιήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες.

Μέχρι στιγμής πιθανότερες ημερομηνίες για να διεξαχθεί η ψηφοφορία είναι 5 και 12 Νοεμβρίου (σε περίπτωση β’ Κυριακής).

Οι όροι που απαιτούνται για την υποψηφιότητα του αρχηγού μένει να διευκρινιστούν και μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο «τραπέζι» οι εξής προτάσεις:

  • Θα απαιτούνται 1000 υπογραφές (500 από την Αττική και 500 από την υπόλοιπη Ελλάδα).
  • Εγκυρες θα είναι οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου (οι υπογραφές θα πρέπει να παρουσιαστούν έως τις 18 Σεπτεμβρίου).
  • Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πληρώσουν ως εγγύηση από 10 χιλιάδες ευρώ.

Στους κόλπους της Κεντροαριστεράς υπάρχουν ακόμη διαφορετικές προσεγγίσεις τόσο για τυπικά όσο και ουσιαστικά ζητήματα. Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει την διάλυση των υφισταμένων κομματικών σχηματισμών όπως επιβεβαίωσε ο Θαν. Θεοχαρόπουλος. Ωστόσο η Φώφη Γεννηματά μιλώντας χθες στην ΚΟΕΣ ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται και πάντως για την τύχη του θα αποφασίσουν τα μέλη του μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον νέο επικεφαλής της κεντροαριστεράς.

Επιλέον, η Εκτελεστική Επιτροπή τς ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε χθες την θέση ότι πρέπει να στηθούν διπλές κάλπες προκειμένου να αποφασίσει η βάση για τη μορφή και τον χαρακτήρα του νέου φορέα της ευρύτερης κεντροαριστεράς με ανοιχτή ψηφοφορία κατά την εκλογή του νέου αρχηγού.

Την ίδια άποψη έχει και το Ποτάμι ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δεν την συμμερίζεται καθώς εκτιμά ότι το κόστος της online ψηφοφορίας είναι υψηλό και ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα διαφάνειας για να επιτραπεί η από απόσταση ψήφος.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

ΑΤΜ στο εξωτερικό: Πώς θα καταλάβετε αν σας χρεώνουν έξτρα προμήθεια

13ος και 14ος μισθός: Στο Δικαστήριο της ΕΕ το ερώτημα για τα δώρα στο Δημόσιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική