Thumbnail
"Ρουβίκωνας"

Νέο απόρρητο έγγραφο ανήρτησε ο "Ρουβίκωνας", έγγραφο που σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στην τουρκική πρεσβεία.
Στη νέα του ανάρτηση σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται και στην αναβολή της δίκης για το άτομο που πέταξε μπογιές στην πρεσβεία λέγοντας:

"Αντί ο σύντροφος να αθωωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων...αναβλήθηκε η δίκη.(!). Εν συνεχεία, ως δικαιολογία της αναβολής το δικαστήριο επικαλέστηκε την ύπαρξη... και δεύτερου βίντεο (την ύπαρξη του οποίου η υπεράσπιση προφανώς αγνοούσε μιάς και δεν υπήρχε στη δικογραφία) το οποίο κρίθηκε ότι θα πρέπει να προβληθεί στην...τρίτη κατά σειρά απόπειρα διεξαγωγή της δίκης"
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση

“Αναβάλλει λόγω έλλειψης στοιχείων!” Κείμενο για τη δίκη της υπόθεσης της επίθεσης στην Τουρκική Πρεσβεία.

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου ξεκίνησε η δίκη του συντρόφου Γιώργου Καλαϊτζίδη για την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία

(https://athens.indymedia.org/post/1561581/,

https://athens.indymedia.org/post/1561849/ ).

Αφού διαβάστηκαν τα “αναγνωστέα έγγραφα”, κατέθεσε ο μάρτυρας κατηγορίας (που υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις). ¨Επειτα, “απολογήθηκε” ο σύντροφος και παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο οι περιβόητες φωτογραφίες του βίντεο όπου υποτίθεται ότι αναγνωρίστηκε ο σύντροφος από δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Το μόνο που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι οι επίμαχες φωτογραφίες προέρχονται από το αναρτημένο στο διαδικτυοβίντεο της συλλογικότητάς μας και όποιος το έχει δει, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι τουλάχιστο γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι μέσω αυτού του βίντεο μπορεί να αναγνωριστεί ο οποιοσδήποτε. Το δικαστήριο κάποια στιγμή διέκοψε και όταν επέστρεψε, η πρόεδρος αναφώνησε την πρόταση που θα μείνει στην ιστορία των Τριμελών Πλημμελειοδικείων:

“ Το δικαστήριο αναβάλλει λόγω έλλειψης των αποδεικτικών στοιχείων ”!

Ναι, καλά διαβάσατε. αλλά και για την πρόσφατη ένοπλη επίθεση στο κτίριο της πρεσβείας του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου.

Η προσπάθεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών να καταδικάσει τον σύντροφό μας, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι προέρχεται ξεκάθαρα από -άνωθεν- αλυσιδωτές πιέσεις. Αρχικά, από την Τουρκική Πρεσβεία προς την Κυβέρνηση και κατόπιν από τη δεύτερη προς τις διωκτικές αρχές. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ένα ακόμα “Απόρρητο-Κατεπείγον” έγγραφο από την ενδοϋπηρεσιακή επικοινωνία που ακολούθησε μετά την παρέμβαση στην Πρεσβεία (βλ. αρχή κειμένου και το σχετικό συνημμένο).

 

 

Από κοντά βέβαια και η δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης η οποία είχε την ανάλογη “ποιότητα και εγκυρότητα” των φορέων της. Δημοσιεύτηκαν “αποσπάσματα” της τοποθέτησης του συντρόφου στο δικαστήριο, σε τηλεοπτικά κανάλια που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Η παραπληροφόρηση των media έφτασε στο σημείο να αναφέρει ότι ο σύντροφος ανέφερε πως η εν λόγω παρέμβαση υλοποιήθηκε ως κίνηση αλληλεγγύης στους διωκόμενους πραξικοπηματίες!

Στο μιντιακό παραλήρημα που εκδηλώθηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου και αφορούσε στον Ρουβίκωνα, εκτός από όλα τα παραπάνω και τα wikileaks έγγραφα της ομάδας (που με “ραδιούργο” τρόπο ανακαλύψαμε...μέσα στη δικογραφία), είχαμε και την έμμεση σύνδεσή μας με ένα περιστατικό επίθεσης στη Μεξικανική Πρεσβεία. Ασφαλώς, είναι η συνέχεια της στρατηγικής που επιδιώκουν μετά από το χρέωμα της ομάδας με διάφορα γεγονότα (όπως η ένοπλη περιφρούρηση στις 10 Μάρτη και η εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι), ώστε να ποινικοποιηθεί η ομάδα δια του 187 Α.

Η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό, όσες συλλήψεις, απαγωγές και έρευνες σπιτιών κι αν κάνουν, όση παραπληροφόρηση και αν δημοσιευτεί στον Τύπο, όσες επερωτήσεις και αν γίνουν στη Βουλή. Εγκληματίες και Τρομοκράτες ήταν, είναι και θα είναι το κράτος και οι εκάστοτε διαχειριστές του. Συνεργοί Εγκληματιών και Τρομοκρατών είναι οι υπάλληλοι των Πρεσβειών, όπως του Μεξικού και για αυτό καλά θα κάνουν να φυλάγονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mobile
Πώς πρέπει να φορτίζετε το κινητό τηλέφωνο για να μην χαλάσει η μπαταρία
Η κατάσταση της μπαταρίας δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο την φορτίζουμε — και οι ειδικοί επισημαίνουν ορισμένους κανόνες...
Πώς πρέπει να φορτίζετε το κινητό τηλέφωνο για να μην χαλάσει η μπαταρία
ΕΚΠΑ
Επικαιροποιημένος Έμφυλος Χάρτης ΕΚΠΑ: Συνάντηση φοιτητών για ισότητα και καταπολέμηση διακρίσεων
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2025, ώρα 13:00 – Αίθουσα Καλλιγά, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ΕΚΠΑ
Επικαιροποιημένος Έμφυλος Χάρτης ΕΚΠΑ: Συνάντηση φοιτητών για ισότητα και καταπολέμηση διακρίσεων
Γεωγραφία
Πού είναι οι Κυκλάδες; Τα Δωδεκάνησα; Σχέδια διδασκαλίας για μαθητές
Σχέδια διδασκαλίας, θεωρητικό υλικό και φύλλα εργασίας για να μάθουν οι μαθητές εύκολα τα νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας
Πού είναι οι Κυκλάδες; Τα Δωδεκάνησα; Σχέδια διδασκαλίας για μαθητές