Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόσθετα μέτρα 3% του ΑΕΠ (5,4 – 5,5 δισ. ευρώ) που θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες 

Πρόσθετα μέτρα 3% του ΑΕΠ (5,4 – 5,5 δισ. ευρώ) που θα πρέπει να πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις υιοθετεί πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου. Αυτό επιβεβαίωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη φέροντας ως δικαιολογία την υποχρέωση της υλοποίησης της συμφωνίας του καλοκαιριού. Μάλιστα, μοίρασε και το βάρος ισόποσα λέγοντας ότι 1,8 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) θα προέλθουν από την άμεση φορολογία (νέο φορολογικό νομοσχέδιο), 1,8 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και άλλα 1,8 δισ. ευρώ (1% του ΑΕΠ) από την έμμεση φορολογία.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη, καθώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δηλαδή μέτρα ύψους  4,5% του ΑΕΠ όπως ζητούσε αρχικά το ΔΝΤ, κάτι που θα αντιστοιχούσε συνολικά σε περίπου 9 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν οι βάσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί, έως το Πάσχα και με κεντρικό ορόσημο το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Μετά την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης επιβεβαίωσε στη Βουλή τη λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ προκειμένου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης  ο Χουλιαράκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση με την Κομισιόν και την ΕΚΤ συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι το εκτιμώμενο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το 2019, θα κινηθεί στο 3% του ΑΕΠ.

Εξήγησε ότι 1% θα προέλθει κυρίως από τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το άλλο 2%  από τις αλλαγές στη φορολογιία και την αύξηση των εσόδων. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Εκπαιδευτικοί δίνουν οδηγίες για προετοιμασία, ψυχολογία και διαχείριση χρόνου λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων
Πανελλαδικές 2026: Τα «12 μυστικά» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις εξετάσεις
Google-Chrome
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
Αναφορές για τοπική εγκατάσταση του Gemini Nano χωρίς σαφή ειδοποίηση – Τι απαντά η Google και γιατί ανοίγει ξανά η συζήτηση για τον έλεγχο των...
Chrome και τεχνητή νοημοσύνη: Το «αθόρυβο» AI μοντέλο 4GB που εγείρει ερωτήματα για τη συναίνεση των χρηστών
σχολειο μαθητες
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Τρεις επιλογές για τη λήξη του προγράμματος – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου